Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 23:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’economia i la lletde les vaques

Al País Basc: tu tens dues vaques, les munys i envies la llet que vols a Madrid.

A Catalunya: tens dues vaques, les munys, envies la llet a Madrid que et retorna només la que li sembla (poca).

A València: les dues vaques te les vens i requalifiques el prat, fas un bloc d’apartaments creient que amb els diners podràs comprar tota la llet que vulguis, però com que no es venen t’han d’enviar de Madrid la llet que volen.

A Extremadura: tens dues vaques però creus que en podries tenir tres, si no fos pels catalans.

A Andalusia: tens dos toros però com que no els pots munyir t’esperes al bar fins que t’enviïn la llet des de Madrid.

A Madrid: per què vols tenir cap vaca si a Madrid arriba la millor llet d’Espanya, gratis?

Atentament.

Francesc Font de Rubinat

(Advocat. Reus)

Mas no sabe / no contesta

La comparecencia de Mas para dar cuenta de la corrupción ha sido, como se esperaba, poco provechosa dada la ‘desmemoria’ y el ‘despiste’ del Muy Honorable.

Ni idea de dónde venían los fondos de su padre en Liechtenstein, ni idea de la fortuna de los Pujol a los que conocía desde pequeños, ni idea de las ITV, ni idea de las comisiones del 3% y ni idea de los casos de corrupción.

Eso sí, tanta ‘amnesia’ generalizada ha sido compensada por un anuncio sorpresa: la Agencia Tributaria Catalana ha abierto una investigación sobre Jordi Pujol.

Es decir, una agencia controlada por CiU analizará los cambalaches del que era presidente de CiU durante los gobiernos de CiU. Toda una garantía de independencia y credibilidad. Sólo falta que sus inspectores tengan el mismo nivel de retentiva y atención que Artur Mas.

Carmen B. Fernández

(Calafell)

Els drets dels infants

Pel que fa a la carta publicada en aquesta secció el passat 26 de gener amb el títol ‘Article 31, drets dels nens a jugar a pilota’, signada pel senyor Ricard Fernández Pascual, vull expressar-li que l’Ajuntament de Tarragona respecta la Convenció dels drets dels infants (Nacions Unides, el 20 de novembre de 1989) i, en el cas que ens ocupa, no col·loca cartells de ‘Prohibit jugar a la pilota’. El referit conveni internacional deixa clar que els Estats membres han de salvaguardar la dignitat de la infància. I així ho creiem i practiquem des de l’Ajuntament.

Aquests cartells solen estar en espais privats i és una decisió dels seus propietaris o comunitat de veïns. Com és obvi, l’Ajuntament no hi té cap competència perquè no són espais públics, és a dir, no són de titularitat municipal.

En qualsevol cas, compartim la seva sensibilitat envers els drets dels infants.

Si detecta que hi ha un cartell d’aquestes característiques en un espai públic, sí que hi podem actuar, i ens ho pot comunicar a l’adreça alcaldia@tarragona.cat i prendrem les mesures corresponents.

Ivana Martínez

(Consellera d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona)

Jo no sóc Barak Obama

A l’article publicat el 9 de febrer de 2015 el senyor Aragonés exigeix exactitud i coneixements al senyor Obama, amb relació a unes declaracions d’aquest últim comparant l’Estat Islàmic amb la Inquisició.

Comparteixo les exigències del senyor Aragonés. I és per això que també li he d’exigir aquesta exactitud i permetre’m corregir-lo: el gran Miquel Servet no va inventar la circulació de la sang, per sort aquesta existia milers d’anys abans, en tot cas en Servet va descobrir-la i va saber explicar-la i això li va costar la vida en mans d’uns fanàtics religiosos que, salvant les distàncies, sí que em recorden l’Estat Islàmic.

F. Xavier Piñol Navas

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari