Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 23:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A l’agent 136. A qui ho llegeixi. I a qui li molesti... que s’hi posi fulles!

El dia 24 de gener de 2015, a les 10 del matí, com quasi tots els dissabtes, amb tota la meva família (dona i dos fills), em dirigeixo a les piscines del Reus Deportiu per tal que el meu fill petit faci el curs de piscina per a nadons. Fins aquí no hi ha cap problema, ja que tot és molt tendre i familiar.

Avui, dia 10 de febrer de 2015, rebo a casa una carta certificada amb la cara de circumstàncies de la pobra cartera que me la donava, i quina seria la meva sorpresa quan em trobo una multa de trànsit imposada pels membres (per no dir-los una altra cosa) de la Guàrdia Urbana de Reus, acusant-me d’un delicte sorprenent i a la vegada inversemblant, sense que faci falta dir que és fals: «no cedir el pas en una intersecció senyalitzada de manera que s’obliga a un altre vehicle a maniobrar bruscament». Mirant l’adreça que em posa al paperet, surt carrer de la Selva del Camp, cantonada carrer Doctor Robert. Llegint això, i com qualsevol persona normal i corrent, m’entra una mescla d’indignació, ràbia i, per què no dir-ho, mala llet que em superen. Què cordills estan dient-me!?

Si algunes persones han passat per allí, poden comprovar, i sense ser un expert en conducció, que si véns en cotxe per nassos has de cedir el pas, ja que si vols pujar carrer Doctor Robert amunt, no et queda cap més remei que parar, perquè el gir és una L perfecta. És més, diversos cops al dia passo per aquell carrer i us puc ben assegurar que sempre paro.

Ara, com a bon ciutadà i contribuent, i per poder engreixar un xic les arques de l’Ajuntament, em veig amb l’obligació de pagar els meus 100 euros de multa (200 si no ho faig en menys de 20 dies), tot perquè l’agent 136 de la Guàrdia Urbana de Reus va veure’m (o això diu ell) posant en perill un altre conductor (o fent-lo maniobrar bruscament). I, tal i com em diuen, com que és la paraula d’un agent contra un ciutadà, sempre té la veritat l’agent, tot i que el que digui o denunciï sigui fals.

Però no tot queda aquí, no només he de pagar 100 euros, sinó que em treuen 4 punts del carnet, per una mentida, falsedat o invenció d’un agent que tenia poca feina un dissabte al matí com per posar una multa al primer que li passi pel davant del seus nassos. Punts del carnet que mai m’han tret, de fet mai m’havien posat multa, i menys una sanció greu.

Gràcies, agent 136, per denunciar una falsedat i així poder justificar que posa multes. Gràcies per arruïnar 100 euros de la meva economia familiar. Gràcies per treure’m amb la teva estupidesa 4 punts de carnet. Gràcies per pagar la teva frustració i la teva mala llet amb ciutadans que viuen pacíficament la seva vida sense posar-se amb els altres. Gràcies, agent 136, per donar la cara i aquell mateix dia no voler-me parar pel carrer i denunciar quelcom que no havia fet (queda millor i més creïble escriure-ho que notificar-ho a mà). De tot cor, agent 136, moltíssimes gràcies.

Robert Gironès

(Reus)

Pregunta al alcalde

No comprendo aún que sea legal que tengamos que pagar el IBI si, como se puede comprobar, cada vez el deterioro del barrio es más visible. Por favor, que de una vez se legalice.

José Camps Barrera

(La Móra-Tamarit)

Comentarios
Multimedia Diari