Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant les eleccions del 27-S, la nostra resposta

Ni la nostra ideologia ni els nostres sentiments ens permeten adherir-nos a cap de les dues opcions que es proposen per a les urnes el dia 27 de setembre. Mai podrien identificar-nos ni amb una hipotètica República Catalana ni amb l’Espanya «una, grande y libre» dels centralistes.

Com digué Álvaro d’Ors, nosaltres volem un sistema polític d’institucions forals tan fortes com l’Estat. Volem, en definitiva que aquestes institucions tinguin el mateix grau d’autonomia política que posseïen les que ens varen arrabassar el 1714.

Darrere d’errors com aquests, Catalunya ja ha perdut prou vegades els trets fonamentals de la seva identitat. No podem donar suport ni als qui postularan el sobiranisme més radical ni als qui volen un model territorial d’estat cada vegada més centralitzat.

La nostra posició es decanta, amb fermesa, per la fórmula d’una monarquia catòlica, federativa i legítima, la manca de la qual trobem a faltar com mai perquè un Rei amb legitimitat d’exercici no romandria passiu davant l’actual situació.

La modalitat federativa neix de la mateixa realitat històrica, la dels diferents estats peninsulars, sobre els quals es recolza la moderna nacionalitat espanyola, oberta a una vocació associativa més ampla amb tots els pobles d’antiga Cristiandat.

De la mateixa manera que no volem cedir ni un mil·límetre en la línia que delimita els trets de la nostra catalanitat (llegua, cultura, dret públic i privat, concert econòmic, exigències e la nostra història privativa, etc.), tampoc no podem oblidar cinc centúries de vida en comú amb la resta de pobles peninsulars, al llarg dels quals hem assolit fites i hem compartit fracassos, alineant-nos àdhuc, en les nostres guerres civils, no en funció de les nacionalitats originàries sinó d’unes ideologies o filosofies de la vida que ultrapassaven les fronteres dels respectius territoris.

Insistim amb força en la confessionalitat catòlica no per imposar a ningú pràctiques que rebutgi, sinó perquè entenem que és una realitat identitària comuna i que és l’únic camí per restaurar els postulats del dret natural, sense el qual la nostra societat s’està precipitant, en caiguda lliure, en un penya-segat que ens pot conduir, parafrasejant Joan Perucho, al «finis Cataloniae» i al «finis Hispaniarum».

Ens reafirmem en el nostre monarquisme perquè solament un Rei de les Espanyes pot encarnar, per dret històric i genealògic, les nacionalitats sobre les quals va bastir-se la moderna nació espanyola. I tanmateix ens reafirmen en el nostre legitimisme perquè la persona del Rei ha d’encarnar una filosofia de la història que resulta incompatible amb el laïcisme radical i la ideologia revolucionària que en els darrers dos-cents anys ha presidit, malauradament, els nostres destins.

Els carlins catalans hem tingut sempre molt clar que la porta d’accés a la nostra espanyolitat passa pel més estricte respecte (un respecte innegociable) a la nostra catalanitat.

Romanem fidels al nostre lema de Déu, Pàtria-Furs i Rei legítim. I és per això que, sense parlar en nom del carlisme català, però si com a carlins catalans, volem fer un plantejament objectiu i profund de la qüestió que ens ocupa, no un debat de comunicació de masses.

Respectant la decisió de cadascú, aconsellem als nostres coreligionaris, amics i simpatitzants, l’abstenció com a posicionament més escaient davant les pròximes eleccions plebiscitàries del dia 27 de setembre de 2015.

Barcelona, 10 de març de 2015. Festivitat dels Màrtirs de la Tradició.

Enric Bofarull Buñuel

(1 14 firmes més. Barcelona)

Comentarios
Multimedia Diari