Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 20:57 | Actualizado a 24 diciembre 2019 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Educació mixta o educació diferenciada

Alguns pares ens veiem empesos a dur els fills a l’escola privada concertada, perquè l’escola pública no cobreix totes les necessitats educatives que desitgem. Jo, com a mare, el què vull és una educació en la qual es detectin les febleses dels meus fills, que hi posin remei i procurin amb mesures educatives i d’organització que sigui una persona íntegra.

Per això escullo l’escola que millors resultats acadèmics i socialitzadors té: l’escola d’educació diferenciada. He observat que el fet de separar nens de nenes, desactiva les pressions de gènere i els estereotips; els meus fills se senten més lliures, menys condicionats per fer allò que els plau, sense haver d’estar pendents de ‘fer teatre’ ni de complir sempre uns rols de gènere determinats. Estan i treballen més a gust.

Llàstima que l’escola pública no incorpori aquest potencial, ni tan sols com una opció de diversitat que enriquiria les possibilitats dels pares i mares, i donaria prestigi a l’escola pública.

Gemma Ros i Valls

(Blanes)

Les estructures

La definició d’estructura, segons el diccionari de la llengua, és el conjunt d’elements resistents d’una obra o edifici com murs, pilastres, embigats i altres, els quals són determinats per a construir-lo i sostenir-lo.

Per poder dur a terme una obra nova, cal fer, abans de començar-la i per poder-la acabar, es necessita també, una estructura econòmica que garanteixi la seva viabilitat, analitzant les magnituds econòmiques en el lloc i en el moment.

En una recent entrevista radiofònica un cop anul·lat pel Tribunal Constitucional, la declaració independentista del Parlament de Catalunya, el Sr.Artur Mas, president en funcions de la Generalitat, va declarar que políticament no hi havia res anul·lat i que la Generalitat de Catalunya continuaria preparant les estructures d’estat, perquè estès tot preparat en el cas que s’aconsegueixi la independència, quan es puguin treure les urnes i els catalans s’expressin.

Sembla que el Sr. Mas, amb la seva manera de pensar i voler actuar, vulgui posar el carro davant dels bous, vull dir que, sense saber quan es podrà dur a terme el referèndum i el resultat del mateix, té la intenció de construir, fent les estructures necessàries per als edificis, despatxos i persones per fer una agència tributària, seguretat social i administracions generals per un nou país.

Podria ser, que en el cas que es fes la consulta, els resultats fossin contraris a la independència, si fos així, que s’han farien de les noves estructures construïdes i del personal contractat o aparaulat i il·lusionat. Molts cops els arbres no deixen veure el bosc ni les magnituds econòmiques en el lloc ni en el moment.

Com ahir, avui i sempre, no es pot dir blat si no és al sac i ben lligat, ningú com vostè sap Sr. Mas, amb els seus coneixements i les circumstàncies que dia a dia va veient i vivint que es pugui actuar i governar d’acord a uns fets dels quals no està segur que puguin arribar. És del tot cert, que els diners que tots els governants administren i reparteixen els aporten els contribuents, mai fins avui han caigut del cel, no els malgasti amb fum.

Salvador Mestre Domingo

(Riudoms)

Agraïment

Amb aquest escrit només volem manifestar el nostre més sincer agraïment a totes les persones que treballen a la residència Santa Tecla Llevant de Tarragona, i especialment al seu director José Luis, a Toñi, al Dr. Martí i a Gisela, perquè en tot moment ens vam sentir acompanyats i recolzats en la mort del nostre estimat marit i pare Josep Maria.

Els encoratgem que segueixin així i que, en la seva tasca diària, no perdin ni un bri de la humanitat que ens van mostrar a nosaltres.

Manel Sánchez Icart

(Familiars de Josep M. Fonoll)

Comentarios
Multimedia Diari