Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Sense Nadal a Betlem

    14 diciembre 2023 10:58 | Actualizado a 14 diciembre 2023 10:58
    Arga Sentís
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Segons els evangelis de Lluc i de Mateu, Jesús va néixer a Betlem. Fa 2.000 anys Betlem era un poblet de Judea, un regne governat per un dèspota, Herodes, designat pel Senat de Roma ―la potència de llavors―. Ara és una ciutat de Cisjordània administrada per l’Autoritat Palestina però ocupada militarment des de 1967 per l’Estat d’Israel, ara governat per fanàtics ultranacionalistes d’extrema dreta, el primer ministre és un senyor imputat per suborn, corrupció i abús de poder. Israel porta més de 70 anys ignorant sistemàticament les resolucions de l’ONU; ho pot fer amb total impunitat perquè té el suport incondicional de la potència actual, els Estats Units d’Amèrica. Ara mateix, mentre Israel està bombardejant la Franja de Gaza, els EUA han enviat a la zona dos portaavions nuclears perquè quedi clar qui mana. I amb el seu dret de veto avorta qualsevol intent de les Nacions Unides per fer que hi intervingui el Consell de Seguretat. En aquest món la legalitat internacional i els drets humans no són per a tots.

    Israel porta més de 70 anys ignorant sistemàticament les resolucions de l’ONU; ho pot fer amb total impunitat perquè té el suport incondicional dels EUA

    Ara mateix, a la Franja de Gaza, la població està tancada en una trampa mortal d’on no poden fugir, forçats a desplaçar-se amunt i avall sense cap lloc segur. Sense sostre, sense menjar, sense aigua. En aquests dos mesos el règim israelià ha llençat a Gaza una bomba per cada 220 habitants. Els morts ja són més de 16.000, dels quals 5.000 són dones i més de 7.000 nens. Hi ha 43.000 ferits i 7.600 desapareguts. Diu el govern de l’Estat d’Israel que totes aquestes víctimes són danys col·laterals inevitables i la culpa és dels terroristes de Hamas que els usen d’escuts humans. I dient-ho deixen clar que neguen la humanitat a les víctimes palestines. Us imagineu que després d’un atemptat terrorista en una capital europea es pogués bombardejar el poble o el barri dels autors perquè s’hi haguessin amagat allà? No, és inimaginable, impossible. Perquè hi viuen persones innocents que tenen drets: el més important, el dret a la vida. Si el govern israelià pot bombardejar Gaza és perquè tant ells com els aliats que els justifiquen consideren els palestins humans de categoria inferior.

    Si el govern israelià pot bombardejar Gaza és perquè tant ells com els aliats que els justifiquen consideren els palestins humans de categoria inferior

    A Betlem, prop de la Basílica de la Nativitat, hi ha un santuari, la cova de la llet, on diu la tradició que Maria va donar el pit al nen Jesús quan fugien cap a Egipte. Segons l’evangeli de Mateu, Herodes va ordenar matar tots els nens menors de 2 anys de Betlem per assegurar-se d’acabar amb Jesús, però un àngel va avisar Josep i van poder fugir. No sabem el nom dels nens que no van rebre l’avís, els que van ser assassinats, els escuts humans, els innocents. No sabem el nom dels 7.000 nens i nenes innocents assassinats ara a Gaza. Tots en tenien un, l’havien escollit per a ells i les seves mares els hi devien repetir acaronant-los la galta mentre els donaven el pit. Cada nen i cada nena tenia la seva especial i única manera de riure, de mirar, d’abraçar sa mare. Tots tenien per davant una vida que mai no podran viure. I tots els nens que sobrevisquin l’hauran de viure marcats per les ferides al cos i a l’ànima.

    A Betlem, enguany, no celebraran el Nadal. No hi ha lloc a Betlem per a l’alegria i la celebració mentre milers d’innocents estan sent massacrats a la Franja de Gaza, mentre a Cisjordània s’han incrementat la violència i les arbitrarietats que pateixen els palestins a mans dels colons i de l’exèrcit ocupant. No hi ha Nadal a Betlem.

    I Europa què fa? Doncs es prepara per celebrar una festa exhibicionista i hortera que s’ha instal·lat als centres comercials i que diuen que és Nadal. I manté amb l’estat infanticida els acords preferents i el comerç d’armes. Ni d’Eurovisió l’han expulsat!

    Comentarios
    Multimedia Diari