Un és majoria, dos és parella i més de tres, multitud

19 mayo 2017 22:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquestes eleccions municipals han portat una nova lectura política al nostre municipi. Algú dirà que la crisi, la corrupció, les retallades i, sobretot, l’atur han fet que els ciutadans hagin preferit canvis radicals!

A Calafell hem passat de tenir al ple municipal quatre grups polítics a set! I ara què? És bo que en una població de 25.000 habitants hi hagi tants grups?, en algun altre municipi fins i tot vuit o nou! Sincerament, crec que no, que hem arribat a un punt que es visualitza la debilitat de l’actual sistema electoral.

Calen canvis, canvis profunds per actualitzar el sistema representatiu, cal avançar cap a models més racionals, com per exemple els que tenen països amb més anys d’experiència democràtica: França, Alemanya, Anglaterra etc. Llistes obertes, doble volta..., però l’objectiu important és que hi hagi estabilitat de govern. Una altra cosa que proposo són els mandats de cinc anys (a França són de 6 anys ) i que el cap de llista només hi estigues un màxim de dos mandats.

Ara a Calafell cal tirar endavant, algú dirà que no és fàcil, estic d’acord, però la política és com deia Otto von Bismark: «l’art d’allò possible». Jo hi afegiria: «l’art de gestionar el pacte, el consens, és a dir, sumar, sumar i sumar».

Fent ús de la memòria cal citar que en la nostra jove democràcia, a Calafell, al primer Ajuntament democràtic 1979-1983 hi va haver un consistori on ‘tots’ els regidors, fossin del partit que fossin, van tenir una regidoria de govern i va funcionar! Avui és això possible? He d’entendre que quan un/a ciutadà/ana pren la lloable decisió de presentar-se a unes municipals és per millorar el nostre poble .

Hi ha molta feina a fer. Som-hi!

Jordi Sánchez Solsona

(Calafell)

Comentarios
Multimedia Diari