Una nena de quatre anys que parla set idiomes

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cas de Bella Deviatkina (ja ho crec que ho és de bonica) m’ha deixat amb la boca oberta. Parla fluidament i sense dificultats set llengües diferents (inclosa la seva, el rus). Anglès, francès, alemany, espanyol, xinès i àrab. ¿Hay quien dé más? Una cosa tan sorprenent que sembla impossible de creure, més encara per l’edat de la protagonista.

Si fins i tot ha de ser dificilíssim per un adult ser plurilingüe. I d’entre ells, el xinès i l’àrab, ¡ahí es nada! Se suposa que no es tracta de cap bluf sensacionalista dels russos. De moment, el que vist no enganya i encara que el programa estava emès en rus, l’he vist parlar com si res en set idiomes diferents. Fins i tot se m’ha posat la pell de gallina! Ni el més expert i qualificat traductor simultani de l’ONU o de la Unesco té aquestes inversemblants facultats. Estic segur que, a tot estirar, la majoria d’intèrprets sols són bilingües o trilingües.

Valorant com cal l’extraordinària capacitat idiomàtica d’aquesta nena, sols em queden tres dubtes: El primer, només parla amb les seves mainaderes i sobre temes assajats o pot tenir una conversa amb qualsevol que li pregunti alguna cosa? El segon, aquesta tremenda capacitat intel·lectual no minvarà altres activitats de la seva vida? I el tercer, arran d’aquesta fama –per la qual quedarà marcada– podrà fer vida normal d’ara endavant?

Pau Odena

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari