Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

170 anys del Círcol de Reus i la seva petjada a la ciutat

L’entitat enceta aquest divendres, 27 de maig, el seu aniversari amb un seguit d’actes que s’allargaran un any

| Actualizado a 25 mayo 2022 20:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Círcol de Reus compleix aquest mes de maig els seus 170 anys de vida i, per celebrar-ho, s’ha preparat tot un any d’activitats per reivindicar la tasca realitzada per aquesta societat cultural i recreativa, deixant petjada a la ciutat. «En el moment que el Círcol es va constituir, Reus era la segona ciutat de Catalunya. El Círcol de Barcelona s’havia fundat cinc anys abans, i tot això no passa per casualitat, vol dir alguna cosa i ho volem explicar», destaca la presidenta del Círcol de Reus, Patrícia Terradellas.

L’entitat bufarà les espelmes aquest divendres, 27 de maig, a la tarda en un acte pels socis, però que també es farà extensiu a la resta de la ciutat amb un concert a la balconada, cara la plaça Prim, «perquè tothom sàpiga que donem el tret de sortida». Aquest inici es realitzarà el dia abans que es compleixin els 170 anys. I és que la constitució del Círcol es va fer efectiva el 28 de maig de 1852.

Un cop les espelmes estiguin bufades, la celebració dels 170 anys es donarà per inaugurada i s’encetarà tot un any farcit d’actes que s’han dividit en dos blocs: un de més lúdic i un altre de cultural. En els actes lúdics s’inclou, per exemple, el sopar institucional que se celebrarà el dia 28 de maig. En aquest marc, també s’ha previst reformar l’escala d’accés, després que l’any passat s’actués al vestíbul. Les obres es desenvoluparan al llarg de l’estiu i cara al mes d’octubre es preveu la seva inauguració.

L’altra línia d’activitats, la part més cultural, es tracta d’un cicle de conferències amb l’objectiu comú d’explicar la història de la ciutat de la mà de la del Círcol, del paper que ha jugat l’entitat en aquest creixement. Ima Mis, membre de la Junta que ha comissariat el Cicle de Conferències del 170è aniversari, destaca la voluntat de reivindicar el fundadors de l’entitat, la seva feina i el seu llegat en un cicle que es realitzarà entre els mesos de gener i maig de 2023 amb historiadors i comunicadors com a ponents. Des de l’associacionisme, a la burgesia reusenca com a impulsora de la ciutat, la Guerra Civil i la modernització seran temes que es tocaran en aquestes conferències. El punt i final el marcaran les cinc persones que han presidit el Círcol en els últims anys, entre 1975 i l’actualitat, al maig del 2023, quan es clourà el 170 aniversari.

En procés d’obertura

L’efemèride servirà per recordar el passat, «però també es farà amb molta projecció de futur», assenyala Patrícia Terradellas. En aquest sentit, recorda que el Círcol està treballant en l’obertura de l’entitat cap a la ciutat. «Estem fent moltes accions, com cicles o exposicions que estan obertes a tothom», explica. També s’està desenvolupant tota una línia d’activitats dirigida a joves, «que no cal ser soci per participar-hi, si no tan sols apuntar-se». D’aquesta manera, el Círcol de Reus treballa en la seva obertura i, així, arribar a més gent.

Comentarios
Multimedia Diari