Alumnes de Reus aprenen hàbits saludables al Mercat del Carrilet

Prop de 200 nens i nenes han participat aquest matí en una gimcana d'alimentació saludable

19 marzo 2019 16:13 | Actualizado a 19 marzo 2019 16:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Mercat del Carrilet de Reus s’ha omplert aquest matí d’alumnes de 6è de Primària d’escoles de la ciutat que han participat a una nova edició de la Gimcana de l’alimentació saludable. Avui ha sigut el torn de 200 nens i nenes de les escoles de Sant Josep, La Salle i Rosa Sensat.

Amb molta curiositat, els alumnes han acceptat el repte d’afrontar-se al món de l’alimentació. Semblava fàcil, però molts d’ells, per no dir tots, avui han après alguna cosa nova. «Quins llegums venen al mercat?», «de quins animals podem trobar ous al mercat?», «escriu el nom de tres verdures de fulla verda». Aquestes són algunes de les preguntes que han hagut de respondre durant la gimcana, que s’ha encetat a les 9.30 i s’ha allargat fins les dotze del migdia. «Pensàvem que aliments com les hortalisses eren ocasionals i des d’avui sabem que s’han de menjar a diari», han explicat aquest matí tres dels participants a l’activitat, la Yousra, la Daiana i l’Adrián, de l’escola Sant Josep de Reus. A la Yousra, el que més li ha agradat han sigut les endevinalles, mentre que a la Daiana li ha agradat treballar la piràmide alimentària, opinió a la que s’hi ha sumat l’Adrián. «Amb la piràmide hem après moltes coses», han destacat. «També hem après noms de peixos, fruites exòtiques i on s’han de posar els aliments dins la nevera i la temperatura que necessiten per conservar-se», han afegit.

Els 200 alumnes participants a la gimcana alimentària d’avui han completat l’activitat en grups petits d’entre quatre i cinc nens i nenes, amb qui havien d’afrontar diferents proves, tot movent-se per les parades del Mercat del Carrilet cercant respostes. D’una banda, havien de respondre a un qüestionari amb vuit endevinalles i, quan acabaven, rebien un premi en forma de fruita: un plàtan i una mandarina. En un altre punt del mercat, havien de col·locar cada aliment al lloc que li correspon a la piràmide. En alguns moments, es creaven confusions. «El pa i els cereals estan a la base de la piràmide?», «quins aliments són diaris o ocasionals?». Amb l’ajuda d’estudiants del Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la URV, poc a poc tots els dubtes es van anar esvaint. D’altra banda, també van haver de col·locar aliments a l’interior d’una nevera. Semblava una tasca fàcil, però els alumnes es van trobar que cada punt de la nevera té una temperatura determinada i aquest factor s’ha de saber aprofitar. Els calaixos de baix, són per les verdures i les fruites; al centre, la carn, el peix i el marisc i dalt de tot, els iogurts, formatges, embotits, aliments cuinats i envasats i semiconserves. A la porta de la nevera és on hi van els ous, les begudes, les melmelades i les salses. «Sabíem molt poca cosa d’on van col·locats els aliments a la nevera. Ens ha servit molt aquesta activitat», destacaven la Yousra, la Daiana i l’Adrián.

Després d’aquesta primera jornada, la Gimcana de l’alimentació seguirà aquest dijous, de 9 a 12 h al Mercat Central. En aquesta ocasió, hi participaran 220 alumnes de les escoles Mowgli, General Prim, Ciutat de Reus, Cèlia Artiga, Teresa Miquel, Pompeu Fabra i Sant Pau.

En total, hauran participat un total de 10 escoles en aquesta activitat organitzada per la regidoria de Salut, amb la col·laboració de les regidories de Via Pública, Ensenyament i Política Lingüística, Mercats de Reus i la URV, amb la participació d’alumnes del Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

Comentarios
Multimedia Diari