Andreu Martín, futur primer secretari del PSC a Reus

L'assemblea serà el dia 23 de febrer i no es preveu que tingui cap tipus d'oposició dins del partit. La seva elecció podria ser clau per treure la ciutat de la paràlisi que viu amb els pressupostos municipals

19 mayo 2017 16:28 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’actual portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín, es convertirà amb total seguretat en el nou líder del partit després que aquest dilluns hagi fet oficial la seva candidatura en l’executiva celebrada a la plaça del Castell. La votació per escollir el primer secretari socialista tindrà lloc el pròxim dijous dia 23. En una carta adreçada als militants i simpatitzants socialistes, Martín expressa la seva voluntat d’obrir l’agrupació a tota la ciutadania i que “el socialisme a Reus sigui la força transformadora cap a un futur on prevalguin els valors de la igualtat, la justícia social i la solidaritat”. No obstant això, està previst que Martín faci una roda de premsa aquest divendres per explicar la seva candidatura.

Tot apunta al fet que la candidatura d’Andreu Martín prosperarà segur. Sobretot perquè, a dia d’avui, no es preveu que tingui cap tipus d’oposició dins del partit després que alguns moviments interns sorgits per crear una alternativa real hagin quedat descartats. A més a més, l’actual portaveu municipal representa la línia continuista dins del partit i del llegat que deixa Francesc Vallès. No s’ha d’oblidar el seu recorregut polític que ja el va portar a liderar els socialistes dins l’Ajuntament durant el mandat passat i la seva funció de mà dreta de Vallès durant aquests darrers mesos. Una tasca que la setmana passada també es va veure recompensada amb la seva designació com a responsable de la macroàrea de Polítiques Parlamentàries i Sectorials dins de la Federació del PSC al Camp de Tarragona. Junt amb ell també l’acompanyaran, entre altres, les regidores Sandra Guaita i Anabel Martínez.

La designació de Martín com a cap local del PSC té una altra lectura de gran rellevància. Aquesta és la de desencallar els pressupostos municipals fruit de la bona sintonia que sembla que hi ha hagut en les primeres negociacions amb el govern de Carles Pellicer. De fet, en aquests moments els socialistes tenen la clau de volta per treure la ciutat de la paràlisi actual que viuen les arques de l’Ajuntament. En una informació publicada pel Diari fa setmanes, el propi Martin reconeixia que existien punts d’acord però que no seria “coherent” que s’arribés algun acord sense la conformitat de la nova executiva local.

En aquests moments, un acord del govern municipal per evitar la pròrroga dels pressupostos que passi més enllà del PSC es preveu complicat. De la resta de formacions, que podria acabar donant suport o una abstenció és el PP, ja que les relacions amb C’s i la CUP en aquest àmbit estan trencades.

 

Comentarios
Multimedia Diari