Aquarel·les que ensenyen Reus

El llibre ‘Dibuixant Reus’ proposa un recorregut visual per la ciutat a partir de 280 il·lustracions que mostren edificis, places, racons, cultura popular i la seva gent. El quadern veurà la llum al setembre

29 mayo 2017 18:58 | Actualizado a 03 noviembre 2017 13:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Passejar virtualment pels racons de Reus, enmig de la seva gent. I fer-ho tot  fullejant les pàgines d’un llibre. Aquest és un dels objectius que persegueix Dibuixant Reus, un quadern il·lustrat que duu al lector de bracet per la Prioral, el Mercadal, el Nen Gaudí, el Teatre Bartrina, el Centre de Lectura, i enmig d’elements del Seguici Festiu com els Gegants o els Nanos. Vol ser una proposta descriptiva, distreta i al mateix temps didàctica, adreçada tant a grans com a petits. La idea és que  el llibre pugui veure la llum al setembre, de la mà de Cossetània Edicions i després d’haver aconseguit els fons que necessitaven en una exitosa campanya de micromecenatge. «Estem molt contents. No esperàvem aquesta rebuda tan bona», confessen Teresa Llorach, Eduard López i Elisabeth Tort, impulsors del projecte.

La iniciativa neix quan la reusenca Teresa Llorach comença a dibuixar i pintar amb aquarel·la paratges de la ciutat. No ha deixat mai de dibuixar i pintar. Va estudiar a l’escola d’art i té la formació, encara que no s’hi dedica professionalment. «Sempre havia fet dibuixos de Reus, però ara fa uns tres o quatre anys vaig començar a dibuixar, sobretot, edificis», explica la il·lustradora. Quan ja tenia una cartera força nombrosa, es va plantejar fer-ne alguna cosa. Tot i així, no els han utilitzat tots. En té encara molts més. La majoria, aquarel·les, a banda d’alguna il·lustració feta en línia.

Dibuixant Reus proposa un recorregut, una passejada per la ciutat. Comença al Mercadal i va cap a la Prioral, el Tomb de Ravals... També surten molts comerços i petits detalls, d’aquells que quasi no es veuen a simple vista. La Festa Major, gent asseguda a les terrasses, el Trapezi, el Modernisme... Hi ha 280 dibuixos en unes 80 pàgines, com un quadern de viatges. Alguns, grans, tipus quadres, i d’altres més petits. Tot plegat són dibuixos de Llorach, textos d’Eduard López que acompanyen la passejada gràfica de manera majoritàriament descriptiva, i dissenys d’Elisabeth Tort, una barcelonina instal·lada a Reus que precisament estava buscant treballar en un projecte d’aquestes característiques. «Jo volia fer un llibre il·lustrat. Buscava il·lustrador i escriptor, i ens van posar en contacte», explica Tort, encantada de contribuir a mostrar la ciutat des d’un altre punt de vista.

López, per la seva banda, es mostra encantat amb la idea d’acompanyar amb els seus textos aquesta passejada gràfica. «M’ho va comentar la Teresa. I em va semblar molt bona iniciativa», apunta. La majoria d’explicacions són apunts històrics. Descriptius. Tot i que en algun apartat s’hi pot trobar alguna aportació més subjectiva.

Han rebut el suport de dues empreses i de l'Ajuntament, i tenen converses obertes amb altres actors que hi podrien estar interessats

«No vam voler que fos car de compra, perquè si algú volia tenir-lo, que el preu no fos un impediment. Per això vam emprendre el micromecenatge a través de Quorum Llibres, amb el qual hem aconseguit més de 300 euros en quinze dies. Hem rebut molts suports, i quasi que no ens ho creiem!», apunta Llorach. Es podrà adquirir, doncs, per 19,50 euros. El llibre té unes mides de 19,5 x 28 centímetres, en color.

Segons explica Llorach, també han rebut el suport de dues empreses i de l’Ajuntament. I tenen converses obertes amb altres actors que hi podrien estar interessats. Porten més de tres anys treballant en el projecte. I ara sembla que està a punt per fer-se realitat.

Comentarios
Multimedia Diari