Balanç positiu de la campanya informativa sobre com reciclar a Reus

Ahir va finalitzar la iniciativa ‘La brossa, a dins’ amb 2.500 atencions personalitzades als veïns per part dels educadors ambientals

15 octubre 2020 21:20 | Actualizado a 21 octubre 2020 07:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus fa un balanç positiu de la campanya informativa ‘La brossa, dins’ que va impulsar per evitar que la ciutadania llenci la brossa fora dels contenidors i amb l’objectiu de millorar el reciclatge.

El passat 5 d’octubre la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient va reprendre la campanya d’educació ambiental per fer front als actes incívics al voltant dels contenidors. Fins ahir 6 educadors 1 un coordinador van estar informant a la ciutadania sobre com dipositar correctament les deixalles. Durant la campanya els informadors ambientals han passat per 80 localitzacions de tot el municipi i han realitzat més de 2.500 atencions personalitzades.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, creu que ha estat una acció molt positiva en què s’han trobat de tot: «Una part de la població que no recicla i té un caràcter incívic i després una altra grandíssima part de la ciutadania que ens ajuda i col·labora». El regidor recorda que els que dipositin la brossa fora dels contenidors s’exposen a multes de 600 euros.

Les multes per dipositar la brossa fora dels contenidors poden arribar als 600 euros 

Rubio exposa que on s’ha detectat més incidències és en el rebuig. «Un 50% de la gent no utilitza bé aquest contenidor i barreja totes les fraccions i les tira al rebuig». Però d’altra banda, exposa que el 90% de la gent que llença la brossa per fraccions ho fa de forma correcta i «cal felicitar i agrair a tothom el seu esforç».

Les informadores ambientals expliquen que en general la majoria de la gent és receptiva i agraeix les indicacions i la informació que se’ls dóna. «Molta gent dubta amb els brics de llet i ens hem trobat gent que els llença al cartró però van al plàstic», diuen. Una de les altres confusions més habituals és amb els taps de les ampolles o pots de vidre. «Els taps els hem de llençar al contenidor groc, en el dels envasos», recorden.

Les educadores també han fet arribar a la regidora els punts on s’han trobat contenidors en mal estat.

Rubio ha volgut encoratjar a les persones que avui en dia no reciclen a fer-ho per mantenir el planeta i el medi ambient en condicions, «que s’animin a fer-ho és un benefici compartit per tots».

L’equip de govern recorda que durant el confinament el percentatge de reciclatge va millorar més d’un 3% respecte al 2018. Amb les dades del primer trimestre del 2020 la recollida selectiva representa 23,46% del total dels residus dipositats als contenidors. Amb tot però, Reus és el municipi de la comarca del Baix Camp que menys recicla. Segons Les últimes dades del 2019 de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), la ciutat tan sols recicla el 32,40% dels residus que genera. «Encara estem lluny dels percentatges de reciclatge que marca la Unió Europea i per tant, seguirem reforçant les mesures per poder arribar als estàndards de qualitat que ens exigeixen», diu Rubio.

Campanya per als comerços

L’Ajuntament té prevista una nova campanya d’educació ambiental encarada als comerços. Són molts encara els establiments que no estan adherits a la recollida comercial de residus que el consistori ofereix de forma gratuïta. La campanya té com a objectiu millorar la recollida selectiva en aquest àmbit.

Comentarios
Multimedia Diari