CCOO acusa la direcció del Sant Joan de no prendre prou mesures per evitar el contagi de sarna

La direcció va comunicar al sindicat que el brot ja estava en procés d'avaluació i diagnòstic, però el 16 de gener encara no els havien dit res, segons explica CCOO

24 enero 2018 16:17 | Actualizado a 31 enero 2018 16:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sindicat CCOO ha criticat avui la gestió del brot de sarna de l'hospital Sant Joan de Reus (Baix Camp) després que el nombre d'afectats s'ha elevat fins a 35.

Segons informa la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, aquest sindicat considera que no s'ha actuat amb la "diligència necessària" per evitar el "creixement exponencial" dels casos.

CCOO data el brot l'11 de gener, quan diversos treballadors del servei d'urgències van acudir al Comitè de Salut Laboral amb la sospita que tenien sarna i van demanar que s'adoptessin mesures adequades davant la facilitat del contagi d'aquesta malaltia.

La direcció va comunicar llavors al sindicat que el brot ja estava en procés d'avaluació i diagnòstic, però, el 16 de gener, encara no havien informat al sindicat i "ni tan sols es va posar en tractament als deu professionals inicialment afectats".

Finalment, el diagnòstic definitiu com brot de sarna es va fer el 17 de gener, quan van començar els tractaments pertinents i, segons el sindicat, l'empresa va informar llavors al departament de Salut de la Generalitat.

Per aquests motius, CCOO considera que hi ha hagut falta de diligència, ja que es va endarrerir el diagnòstic i el tractament, cosa que va facilitar el contagi. A més, el sindicat denuncia que no s'ha facilitat el tractament adequat, perquè els medicaments es van esgotar de seguida.

A més d'aquests 35 afectats, ahir es van declarar quatre a l'única escola de la Riera de Gaià (Tarragonès), per la qual cosa el Síndic de Greuges ha obert una investigació d'ofici.

El Síndic considera convenient que Salut informe sobre l'activació de protocols d'inspecció, vigilància i control d'aquesta malaltia i el seguiment de l'evolució del brot als dos centres.

La sarna és una malaltia causada pel paràsit de l'àcar humà de la sarna, que es transmet per contacte prolongat de pell a pell o de roba a pell.

Aquesta malaltia provoca erupcions i molta coentor, encara que és fàcilment tractable amb pomades o locions que interrompen immediatament el contagi.

Es tracta d'una malaltia freqüent, independent de la raça, edat, condició social i hàbits d'higiene.
 

Comentarios
Multimedia Diari