Camdepadrós deixa de ser l'advocat de l'Ajuntament de Reus

El lletrat deix les seves funcions després de fer-se públic que encapçala la llista de Junts per Catalunya a Tarragona.

17 noviembre 2017 18:48 | Actualizado a 17 noviembre 2017 19:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i Eusebi Campdepadrós, advocat de l'Ajuntament de Reus i de Reus Serveis Municipals (RSM) en el cas Shirota, han acordat rescindir l'assessorament legal després que s'hagi anunciat que el lletrat encapçalarà la llista de Junts per Catalunya a Tarragona.

La decisió s'ha pres després que l'alcalde ha contactat aquest divendres al matí per analitzar la situació. La setmana vinent es farà efectiu.

El PSC de Reus havia exigit que Campdepadrós deixés de representar l'Ajuntament i havia criticat el que veien com una "immoralitat" compatibilitzar la defensa de l'Ajuntament i ser cap de "la llista del partit al qual pertany l'alcalde".

L'alcalde, Carles Pellicer, ha lamentat les declaracions del PSC pel "to emprat" i ha defensat que les decisions preses en defensa dels interessos de la ciutadania, l'Ajuntament i les empreses municipals "ha estat sempre avalada per la secretaria i la intervenció municipal, i ratificada posteriorment pels Consells d'Administració de RSM i els portaveus municipals".

El PSC havia demanat que l'advocat deixés les seves funcions

El portaveu del grup municipal del PSC a Reus, Andreu Martín, ha demanat aquest divendres a l'alcalde que l'advocat Eusebi Campdepadrós, que serà el cap de llista de Junts per Catalunya a Tarragona, deixi de representar a l'Ajuntament i als ens depenents en qualsevol causa que afecti anteriors regidors del consistori.

Els socialistes veuen "una immoralitat" compatibilitzar la defensa de l'Ajuntament i alhora encapçalar "la llista del partit al qual pertany l'alcalde". En un comunicat, Martín lamenta que el consell d'administració de Reus Serveis Municipals portés a aprovació dijous la defensa de l'empresa i del consistori a Campdepadrós per assumptes relacionats amb el cas Innova, quan considera que dijous "ja se sabia que formaria part de la llista". Per això, acusa el govern "d'amagar aquesta informació"

"Ens fa dubtar de si aquesta compatibilitat s'estén a actuacions ja realitzades per l'advocat", ha dit Martín, que s'ha queixat que l'equip de govern "s'hagi omplert la boca dient que la justícia no s'ha de polititzar" quan considera que, en aquesta ocasió, "en tenim un cas flagrant".

Comentarios
Multimedia Diari