Campanya perquè els botiguers de Reus tinguin un web gratis en català

La Fundació puntCAT posa en marxa una acció per digitalitzar el comerç local. L'únic cost són els 5==euro== de l'alta del domini .cat

19 mayo 2017 16:27 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Comerçlocal.cat. Aquest és el nom de la campanya de digitalització que aquest dimecres ha presentat la Fundació puntCAT perquè els botiguers de Reus que ho desitgin puguin tindre un web gratis i en català.

El funcionament és ben senzill. L’interessat en tenir presència on line s’haurà de posar en contacte amb la fundació i, al llarg d’aquest mes, un promotor es desplaçarà fins a l’establiment. Allí mateix «li crearà un espai web personalitzat amb fotografies, una breu descripció, les dades de contacte, accés a les xarxes socials i geolocalització amb Google Maps».

A més a més, el director de la Fundació puntCAT, Santi Ribera, ha apuntat que l’únic cost pel comerciant són els 5 euros per donar-se d’alta al domini .cat. Però aquí no acaba tot. Si algun comerciant vol anar més enllà d’un simple aparador del seu negoci i apostar pel comerç electrònic, la fundació el posarà en contacte amb tècnics especialitzats.

L’entrada del comerç local al món digital encara és molt limitada. Segons dades de l’Idescat, només tres de cada 10 empreses amb menys de 10 treballadors disposa de pàgina web pròpia. Aquest seria un dels motius, junt amb la promoció del català a internet, de la iniciativa de la Fundació puntCAT junt amb el paraigua de la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, un cop finalitzada la presentació, els seus responsables s'han trobat amb alguns dels representants comercials de la ciutat per dona a conèixer el projecte de comerçlocal.cat i que en facin difusió. L’Ajuntament de Reus dóna suport a la campanyade captació digital.

Inclourà l'oferta de la Ganxet Pintxo

D’altra banda, la Cambra de Comerç de Reus va anunciar que inclourà l’oferta en la pròxima edició de la Ganxet Pintxo, de forma que tots els establiments participants tindran un espai web garantit. Així mateix ho ha anunciat el coordinador de la ruta de tapes, Jaume Batista, durant l’acte.

Comentarios
Multimedia Diari