Capafonts celebra aquest diumenge la popular festa gastronòmica del Mandongo

El Mandongo era, fins als anys cinquanta, una festa tradicional en què es reunia tota la família per fer la matança del porc

07 febrero 2019 09:06 | Actualizado a 11 febrero 2019 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Capafonts celebra aquest diumenge, 10 de febrer, la divuitena edició de la Festa Popular del Mandongo, un esdeveniment gastronòmic de referència a la comarca. La festa tindrà lloc de 10 a 14 hores a la terrassa i la sala municipal i comptarà també amb un mercat de productes de proximitat i música en directe.

El Mandongo era, fins als anys cinquanta, una festa tradicional en què es reunia tota la família per fer la matança del porc. L’Associació de Dones Verge de Barrulles i l’Ajuntament de Capafonts van recuperar-la el 2001 amb gran èxit. Des d’aleshores cada any al febrer se celebra aquesta jornada que aplega multitud de persones interessades en tastar un plat tan saborós. El menjar es prepara in situ per les dones de l’Associació Verge de Barrulles. 

Tradicionalment, el dia del Mandongo començava d’hora, amb un mos de pa torrat amb oli i sal, fruits secs i un aiguardent. A mig matí es feia un tastet dels trinxats per fer botifarres, que servia per tastar la quantitat de sal i pebre. Al migdia, es degustava el plat típic del mandongo: cansalada i magre –preferentment de la papada del porc perquè la carn és més gustosa–, ronyó, fetge i fesols. I llavors es fregeix tot junt amb oli abundant.

Comentarios
Multimedia Diari