CiU es queixa de 'l'espectacularitat' de l'operació policial abans de les municipals

Turull posa en valor la tasca "transparent" de l'alcalde Pellicer i reclama que es respecti la presumpció d'innocència (àudio)

19 mayo 2017 22:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha demanat "prudència" al voltant del cas Innova i s'ha mostrat "sorprès" per"l'espectacularitat" de l'operació policial quan queda un mes per les municipals. S'ha queixat sobretot del fet que els agents interrompessin el ple de l'Ajuntament de Cambrils per recollir informació del govern anterior. A més, ha reclamat "celeritat" a la justícia i que "doni explicacions" sobre aquestes actuacions "mediàtiques". Turull ha posat en valor la tasca de l'alcalde Carles Pellicer al capdavant del consistori reusenc, tant en termes de transparència com de reducció de l'endeutament, i ha demanat respecte per la presumpció d'innocència d'arrestats i imputats.

Turull creu que actuacions policials d'aquesta naturalesa es poden fer "de moltes maneres" i s'ha mostrat convençut que la policia aclarirà el per què de l'"espectacularitat mediàtica" de la d'aquest dimarts en diverses poblacions de Tarragona.

A més, ha recordat que el Govern de CiU no va ser qui va impulsar el projecte Innova. Precisament per això s'ha queixat que els registres policials al si del consistori de Cambrils s'hagin produït tot just un mes abans de les eleccions municipals.

 

Retrets a ICV-EUiA a propòsit de la llei electoral

Durant la seva roda de premsa al Parlament, el portaveu ha retret a ICV-EUiA que hagi presentat una esmena a la totalitat a la llei electoral, que va ser consensuada per CiU, ERC, la CUP i també els ecosocialistes. "Demanem a ICV-EUiA que s'imposi la seriositat o que no desautoritzin al ponent [Jaume Bosch[. S'ha de complir l'acord", ha etzibat.

La "jugada" dels ecosocialistes "ha desorientat", segons ha apuntat, a totes les formacions signants del text. A més, Turull ha dit "no entendre" les queixes d'ICV-EUiA s en torn a l'articulat resultant de la ponència de la llei electoral, que s'ha allargat durant mesos.

Aquesta mateixa setmana, Joan Herrera i Jaume Bosch van anunciar en roda de premsa que presentaven l'esmena a la totalitat de la llei electoral per tal d'incorporar la seva proposta de sistema electoral -el model holandès- a un apartat que ha quedat buit, malgrat els esforços dels grups per arribar a una entesa. ICV-EUiA ha respectat, però, la resta de punts de l'acord de mínims.

 

Llistes fantasma

Turul ha "reprovat" les llistes fantasma que PSC i PPC han presentat per aquest 24-M. Una pràctica que no veu "gens correcta". Menys encara, ha dit, quan s'amaguen sota marques blanques que emmascaren les veritables sigles dels partits.

Comentarios
Multimedia Diari