Consternació a l'escola Maria Cortina de Reus per la mort de l'alumne de cinc anys ferit per una branca al pati

El director afirma que l'arbre afectat i la resta de vegetació són objecte'd'un regular i acurat treball de manteniment per part del centre'

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les mostres de condol es repeteixen aquest dissabte a l'escola Maria Cortina de Reus arran la mort de l'alumne de cinc anys que va resultar ferit aquest divendres en caure-li una branca d'arbre al pati. El professorat i representants de l'Ajuntament s'han reunit aquest dissabte al centre, mentre diversos pares i mares, alumnes i veïns dipositaven flors a les tanques exteriors en senyal de dol. El director ha llegit un comunicat per traslladar el seu condol a la família i ha avançat que se celebraran actes de record la setmana que ve. L'escola manté que l'arbre causant del "desgraciat accident" i la resta de vegetació són objecte "d'un regular i acurat treball de manteniment per part del centre".

 

El professorat ha anat arribant a l'edifici del carrer Antoni Gaudí després que es conegués la mort d'en Marc, l'alumne de cinc anys que aquest divendres va resultar ferit greument per una branca que es va desprendre d'un arbre. Un equip de professionals del SEM ha prestat suport psicològic a la comunitat educativa, segons fonts municipals. A més, pares, mares, alumnes i veïns han dipositat roses i rams de flors a la tanca de l'escola en senyal de dol.

 

Els fets van tenir lloc aquest divendres al migdia, mentre el petit i la resta de companys jugaven al pati. El fort vent hauria trencat una branca d'un dels arbres de la zona d'esbarjo, que va impactar violentament sobre del menor. L'alumne el van evacuar en amb ferides greus a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i, després, el van traslladar en un helicòpter medicalitzat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on finalment ha perdut la vida.

 

Aquest dissabte, després de mantenir una reunió al centre amb el claustre de professors i representants de l'Ajuntament, la direcció ha fet públic un comunicat en què es mostra consternada pels fets i expressa el seu condol a la família de l'alumne. El director de l'escola Maria Cortina, Nacho Royo, ha avançat que s'està preparant actes en record de l'alumne que es desenvoluparan la propera setmana.

 

El director ha volgut agrair "de tot cor" les mostres de suport rebudes d'altres centres de la ciutat i de fora, així com de les institucions públiques. Des d'aquest centre concertat s'ha volgut recordar també que "l'accident s'ha produït quan es va trencar una branca d'un dels arbres que hi ha al recinte escolar amb la mala fortuna de colpejar l'alumne".

 

A més, el centre ha assenyalat que l'arbre afectat, així com la resta de vegetació natural, "són objecte d'un regular i acurat treball de manteniment per part del centre". Finalment, la direcció ha demanat respecte a la intimitat de la família i al conjunt de la comunitat educativa "en uns moments de dolor en els quals necessitem suport moral i tranquil·litat".

 

Per la seva banda, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha traslladat la seva tristesa i consternació i ha fet arribar el suport de la corporació municipal a l'escola, els professors, la comunicat educativa i la família. L'alcalde ha assenyalat que s'ha suspès la campanya electoral i que s'ha col·locat la bandera de la ciutat amb un crespó negre a la façana de l'Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari