Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Desallotgen un edifici a Falset després de l’esfondrament d’una paret

La matinada del dimarts a les 2.20 hores Bombers van acudir a l'emergència. Els serveis tècnics han declarat l'immoble en estat ruïnós

Sílvia Fornós-Jordi Cabré

Whatsapp
De manera preventiva s’hi ha prohibit el pas. FOTO: s. fornós

De manera preventiva s’hi ha prohibit el pas. FOTO: s. fornós

Tres persones van ser desallotjades, la matinada del dimarts, després que s’ensorrés una paret d’un immoble del carrer de Baix de Falset. Passades les dues de la matinada, els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís que una paret mitgera de la primera planta de l’immoble, ubicat al número 36, s’havia esfondrat. Es dóna el cas que a la planta baixa de l’edifici hi ha ubicada la Geladeria Ibense. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers que van revisar l’estructura de l’edifici.

Fonts municipals han explicat al Diari que «es va ensorrar una paret mitgera d’entre dos immobles al carrer de Baix, a l’alçada del número 34-36, i que els tècnics han determinat que això comporta una ruïna imminent». «Davant l’alerta, els Bombers van procedir al desallotjament dels tres llogaters d’un dels immobles, que no van sofrir cap mena d’any en el moment de l’ensorrament», van afegir. Els afectats es van reallotjar en un apartament turístic, «fins que puguin tornar o traslladar-se a un altre immoble». «Estaven dormint a la planta tercera de l’habitatge afectat, ja que es va ensorrar des de la planta primera cap a baix», han explicat les mateixes fonts municipals, que han confirmat també que «l’edifici, que ha causat el dany, ha provocat també greus danys a la geladeria».

Valoració tècnica
«El primer que es farà és l’apuntalament dels edificis perquè els serveis tècnics municipals puguin accedir i valorar els danys que s’han produït», han explicat fonts municipals. Pel que fa a l’enderrocament afirmen que «es portarà a terme en funció del que determinin els tècnics».

Les causes de l’ensorrament de la paret i l’estat ruïnós de l’immoble no s’han donat a conèixer, si bé les pluges intenses d’aquests últims dies podrien formar part del cúmul de factors. De manera preventiva, s’han instal·lat tanques i s’ha prohibit el pas a vehicles i vianants per la zona on hi ha ubicat l’immoble afectat.

L’esfondrament a Falset es produeix dies després que a Tortosa, la nit del diumenge passat, s’ensorressin completament dues cases deshabitades del nucli antic. En aquest cas, més d’una vintena de persones van ser desallotjades. Els veïns de les cases esfondrades han pogut recollir les seves pertinences, ja que els treballs per retirar els enderrocs del carrer Montcada podrien allargar-se més dies.

Temas

Comentarios

Lea También