Dos centres de Reus, premiats per fomentar la integració de la tecnologia mòbil a les aules

El programa de capacitació digital de la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), mSchools, que busca la integració de la tecnologia mòbil a les aules, ha guardonat l'Institut Roseta Mauri i l'Escola Marià Fortuny de Reus per diversos projectes

13 junio 2017 10:02 | Actualizado a 04 julio 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El programa de capacitació digital de la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), mSchools, que busca la integració de la tecnologia mòbil a les aules, va celebrar dissabte l’entrega de premis als estudiants guanyadors que presenten diferents projectes que han desenvolupat durant el curs escolar. Entre els guardonats hi ha dos centres de Reus.

En la categoria App Education, l’Institut Roseta Mauri ha guanyat el premi en la temàtica Comunitats Sostenibles pel seu projecte “Robots Socials, els teus nous amics”, que han creat tres robots amb finalitats socials per ajudar a persones de totes les edats, i el premi en la temàtica Inclusió, equitat i educació sostenible pel projecte “Learn&Share”, que té com a principal objectiu l'emparellament amb gent amb necessitats d'estudi compatibles. Aquesta categoria ha reconegut els 12 millors dissenys d’APP i prototips d'un total de 58 projectes fets per alumnes del cicle superior de Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

En la categoria Mobile History Maps, l’eina educativa que permet geolocalizar i treballar continguts d'interès propers als centres educatius, l’Institut Roseta Mauri ha estat premiat per la seva aportació de l’Amfiteatre de Tarragona i L’Escola Maria Fortuny, per la seva proposta “El Carrilet”.

L’Institut d’Altafulla ha estat premiat en l’àmbit de la inclusió, l’equitat i l’educació sostenible amb la seva iniciativa “Ka’ike”; i Institut La Mar de la Frau de Cambrils, guardonat per “sMirro” en la categoria d’empresa i serveis connectats.

El programa, que compta amb la col·laboració amb la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA, ha premiat els 24 millors projectes tecnològics desenvolupats per estudiants de Catalunya en la quarta edició dels mSchools Student Awards. L’acte de lliurament va reunir a més de 500 estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, procedents de 51 centres educatius.

L'Institut d'Altafulla i el cambrilenc La Mar de la Frau també han estat reconeguts en aquest certamen

El certamen també ha comptat, per primera vegada, amb una categoria que reconeix els quatre millors projectes elaborats per alumnes de cicle superior de Primària. Mitjançant el llenguatge de programació lliure Scratch, els alumnes han creat històries interactives, simulacions, jocs i animacions sota la temàtica “Els viatges”.

Els 48 guanyadors d’App Education i Scratch Challenge han estat premiats amb una estada en els mSchools TechCamp, els campaments d'estiu tecnològics impulsats per mSchools que tindran lloc al juliol. Al llarg de 10 dies, els alumnes podran desenvolupar i ampliar els coneixements adquirits a les aules en la matèria d’App Education. Els 8 equips premiats de MHM han rebut una càmera de 360 graus i un curs de formació en producció de vídeo de 360 graus.

Comentarios
Multimedia Diari