Eclosió de focs i llum per dir adèu a la capital cultural de Reus

La Pirotecnia Igual ofereix un espectacle de gran qualitat, on tampoc ha faltat la música, en una Plaça del Mercadal plena de gom a gom

13 enero 2018 19:19 | Actualizado a 15 enero 2018 13:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus ha viscut aquest dissabte un espectacle de cloenda de la capitalitat cultural catalana del 2017 a l’alçada del seu enorme potencial com a un dels centres  neuràlgics del país en matèria de cultura. La Pirotecnia Igual ha regalat als milers de reusencs que s'han apropat fins a la Plaça del Mercadal tota una joia piromusical, una orgia de foc, música i llum, amb un parell de pinzellades que deixat un dolç regust entre el públic.

A les set en punt del vespre, els llums de la plaça s’apagaven per donar pas a la primera eclosió de la tarda en forma de focs artificials i música. L’excel·lent sonoritat del Mercadal s'ha convertit en el millor aliat de l’espectacle i la música s'ha barrejat entre l’estrèpit dels focs.
A continuació, les mirades s'han clavat en la façana del Gaudí Centre, on s'ha projectat un vídeo que ha posat en valor tot el recorregut cultural de la ciutat durant el 2007, any en que ha estat la capital cultural de Catalunya. Una projeccio que ha finalitzat amb un desig: «Fem que tots els anys siguin extraordinàris». La cançó ‘Reus’, del cantautor reusenc Joan Másdeu, tot un himne ‘ganxet’, també ha sonat acompanyant imatges de la ciutat, a la mateixa façana del Gaudí Centre.

La primera sorpresa del vespre estava a punt d’arribar. Dos canons de llum han perforat la Casa Navàs (la gran joia modernista de la Plaça del Mercadal), i en les seves balconades han aparaguet uns músics i el tenor reusenc Carlos Ivan Borràs, qui ha obsequiat al públic amb la seva veu.

Ha estat el preludi d’una part de l’espectacle on el foc -en el sentit més literal de la paraula- ha près tot el protagonisme. Les flamarades han volat per la Plaça del Mercadal, perfectament sincronitzades amb la música.

La segona sorpresa de la tarda ha aparegut llavors en la façana de l’Ajuntament de Reus. La veu de la cantant Miracle Seguí ha servit perquè un parell de ballarins, lligats amb corda des del terrat, ballessin en horitzontal desafiant la llei de la gravetat.

Traca final

L’espectacle de cloenda de la capital de la cultura catalana 2017 estava a punt d’arribar a la seva fi, però faltava la traca final. El terrat de l’edific consistorial amagava tot un arsenal pirotècnic que s'ha deixat deixar anar il·luminant el cel de Reus. La capitalitat cultural arribava a la seva fi després de 365 dies plens d’activitats (700), projectes, festivals, participació d’entitats, 200.000 espectadors i, sobretot, amb la sensació de que Reus seguirà sent la capital cultural catalana any rere any. Manresa pren el relleu. El llistó està molt alt.

Comentarios
Multimedia Diari