El Banc d’Ajudes Tècniques de Reus va rebre 150 usuaris nous el 2017

La xifra va en augment amb 20 persones ateses més respecte al 2016, factor que consolida la fita del servei 
 

30 enero 2018 09:51 | Actualizado a 30 enero 2018 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Jo visc sol i sóc completament autònom a casa meva i a l’exterior», aquestes són les paraules de Jorge Ballestí, un usuari del Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) de Reus.

Gràcies a aquest servei, va poder adquirir un llit articulat a través d’un lloguer accessible el passat octubre de 2017, en sortir del seu centre sociosanitari després d’una operació quirúrgica en la qual li van extraure la cama esquerra. «Un terapeuta ocupacional va avaluar la meva situació i des de llavors, em vaig recuperant a poc a poc», explica Ballestí. 

El BAT es tracta d’una mesura que proporciona la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus a través de la Fundació Pere Mata i inclou l’assessorament tècnic gratuït en adaptacions domiciliàries i accessibilitat i està personalitzat a través de la tasca d’un terapeuta ocupacional, de la mateixa Fundació, la qual també s’encarrega del servei a les Terres de l’Ebre.

Amb els números ja tancats, el BAT va atendre 150 nous usuaris en 2017, va oferir 401 serveis i va dispensar 186 ajudes tècniques.

Unes xifres que suposen un augment en comparació als anys anteriors. I és que hi ha 20 usuaris més atesos i 27 ajudes tècniques més que l’any 2016. «Que hagi crescut el nombre de persones que han optat per sol·licitat el BAT és positiu. Vol dir que superen les dificultats i que guanyen en autonomia, que és un dels principals objectius del servei», descriu la terapeuta ocupacional Patrícia Varela, que suma des de 2012 experiència sobre el terreny.

«Hi ha molts graus de dependència, tant de puntuals com altres  més severs. En molts casos, el BAT no només ajuda a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat, sinó també a aquells tercers que se’n cuiden. Com poden ser els familiars o cuidadors», conclou la terapeuta.   

Comentarios
Multimedia Diari