El Casal Petit de Mas Pintat omple al juliol i amplia les places

Atesa l'alta demanda, aquest mes d´agost l'oferta de places s´incrementarà passant de vint per setmana a trenta

19 mayo 2017 22:13 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’únic casal d’estiu municipal dirigit a nens petits de la capital del Baix Camp, el Casal Petit d’Estiu del Mas Pintat, ha cobert la totalitat de les places obertes durant el mes de juliol, en què s’han ofert 20 places per setmana. Atesa la creixent demanda del servei, a l’agost s’ampliarà l’oferta fins a les 30 places setmanals.

Com cada estiu, el Casal de Mas Pintat organitza les activitats pedagògiques a partir d’un fil conductor. En aquesta ocasió s’ha escollit els elements festius de la Festa Major. L’objectiu és donar a conèixer als més petits la història dels components del seguici i el seu origen, així com els personatges que formen part del patrimoni històric.

La programació d’activitats es distribueixen al llarg de les nou setmanes i s’agrupen en quatre blocs temàtics: ‘Els Gegants’, ‘Ballem quan és Festa Major’, ‘La Mulassa i els seus amics’ i ‘Els Nanos’.

La franja d’edat a la qual s’adreça aquesta proposta és als nens i nenes d’entre 1 i 6 anys. Els més grans, ja han pogut posar-se sota la roba dels gegants i fer-los caminar; han conegut els Vitxets, els Indis, els Negres, els Moros, els Japonesos i també el Carrasclet. Pels més petits, les activitats són més bàsiques. Tot i així, durant l’estada al Casal Petit, tots ells podran ballar els clàssics de la Festa Major, fer amistat amb l’Àliga, el Lleó i el Drac, però sobretot amb la Mulassa, i conèixer els Nanos que surten al seguici festiu: Catalans, Mallorquins, Valencians, Aragonesos i el Xiquet i la Xiqueta de Reus.

El Casal Petit, amb les seves activitats, potencia la creativitat i la imaginació dels nens, alhora que afavoreix el treball en grup. La regidora de l’Àrea d’Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, valora molt positivament el servei que s’ofereix, no només per la seva vessant psicològica sinó també pel seu vessant de suport a les famílies «que necessiten eines per poder conciliar la vida familiar amb la laboral». El Casal Petit va obrir les seves portes el passat 30 de juny i romandrà obert tot l’estiu, fins al pròxim 29 d’agost.

El Casal Petit de Mas Pintat ofereix un espai de suport i conciliació per a les famílies del municipi.

Matrícula

Les inscripcions al Casal Petit de Mas Pintat són setmanals, i per un import de 45 euros. Les places totals que s’han ofert enguany al casal ha estat 220 places, de les quals s’han cobert gairebé la totalitat de les inscripcions. L’horari al qual es poden acollir les famílies és de 8.30 a 13.30 h. Els nens podran jugar i alhora aprendre a treballar en grup.

Comentarios
Multimedia Diari