El Col·legi d’Advocats serà la seu de les jornades de violència de gènere

És el primer cop que són designats per acollir l’acte, previst per als dies 4 i 5 d’octubre de 2018

21 diciembre 2017 16:25 | Actualizado a 21 diciembre 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Col·legi d’Advocats de Reus acollirà les properes jornades de violència de gènere previstes pels dies 4 i 5 d’octubre de 2018. És el primer cop que reben la designació per part del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), òrgan representatiu que vetlla pels valors de l’advocacia i que organitza un cop a l’any jornades de diferents disciplines jurídiques. És el cas de les jornades d’orientació i assistència jurídica penitenciària o les referents a la prevenció de blanqueig de capitals. 

Tot plegat, va propiciar-se arran la decisió acordada per la Junta de Govern de l’ens col·legial, a través de la qual es va presentar la candidatura pertinent. Aquesta va ser escollida al Ple del CGAE el passat divendres al matí. «Per al col·legi significa una gran oportunitat. Vam plantejar com a opció presentar-nos, i esdevé tot un repte acollir un acte d’aquestes dimensions», explica la degana del Col·legi d’Advocats de Reus, Encarna Orduna, qui a més és la responsable d’aquesta matèria en concret al CGAE.

Segons la presidenta de l'ens, l'acte serà "una oportunitat formativa per als col·legiats"

De fet, suposarà una porta oberta a noves opcions, ja que, com afegeix Orduna, «vindran professionals entesos en el tema, tant en el vessant jurídic com en el psicològic; ponents professionals d’àmbit nacional i molts altres col·legis d’advocats dels voltants». Val a dir que acullen la iniciativa sobre una «tema de màxima actualitat», i que també «es tracta d’una oportunitat formativa pels col·legiats, ja que és una assignatura en la qual sempre s’ha d’aprofundir i cal més especialització a dia d’avui». 

Des del Col·legi la consideren una "assignatura en la qual sempre s'ha d'aprofundir"

Les últimes jornades es van dur a terme el passat novembre a la localitat de Vigo. A la cinquena edició de les jornades hi van assistir experts de tota Espanya que van tocar molts temes al detall, com  ara les estratègies per l’atenció a les víctimes, la violència de gènere i els menors, la perspectiva de gènere dins el marc de la jurisprudència actual i l’execució de les sentències.   

Comentarios
Multimedia Diari