El Col·legi de Metges, 'preocupat' pel cas de les pròtesis de Traiber

La institució segueix l'evolució judicial de la investigació i esgrimeix el codi deontològic com a garant d'ètica professional

19 mayo 2017 22:13 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona va emetre ahir un comunicat per manifestar públicament la seva preocupació i posicionament sobre les darreres informacions referents al cas de les pròtesis de l’empresa reusenca Traiber, investigada per presumptament comercialitzar productes en mal estat i sense els certificats corresponents.

«El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona restarà pendent de l’evolució de les actuacions judicials, tenint molt present el compromís ètic que té, no només amb els col·legiats, sinó també amb tota la societat», expressà a través del comunicat la Junta de Govern i la Comissió de Deontologia de la institució.

En el mateix comunicat el col·legi professional recordà els articles del Codi de deontologia del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i del Codi de deontologia del Consell General de Col·legis Oficials de Metges que fan referència a l’exercici de la professió mèdica i al fet que el centre de l’exercici de la medicina ha de ser sempre en benefici del malalt. Concretament els articles 54 i 120 del codi català recullen aquesta obligatorietat per garantir l’eficiència de la pràctica mèdica.

Paral·lelament, pel que fa al document ètic d’àmbit estatal, l’article 66.6 (corresponen al capítol XXI, d’Economia i Honoraris) no permet als professionals rebre cap tipus de comissió ni exigir cap retribució de persones intermediàries en els serveis sanitaris.

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona ha decidit recordar aquests articles després de les darreres informacions sobre l’empresa Traiber que apunten que la companyia podria haver pagat comissions a una trentena de cirurgians, de la sanitat pública i privada, a canvi d’usar les seves pròtesis. Concretament els professionals mèdics haurien pogut rebre suborns de fins al 30% del preu de les pròtesis que utilitzaven. A més de diners en metàl·lic, la documentació de l’empresa també ha posat al descobert que altres facultatius haurien rebut compensacions econòmiques en forma de regals i viatges.

 

Comentarios
Multimedia Diari