El Consell Comarcal del Baix Camp retira 218 cotxes abandonats durant el 2019

El Servei de Recollida i Desballestaments de Vehicles 
de l’ens comarcal va fer 151 serveis més que en tot el 2018

09 enero 2020 09:40 | Actualizado a 12 enero 2020 13:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Al llarg de l’any 2019, el Servei de Recollida i Desballestament de Vehicles Abandonats i Fora d’Ús del Consell Comarcal del Baix Camp ha retirat un total de 218 vehicles abandonats. Aquests han estat provinents de diferents municipis de la comarca, però, principalment de Cambrils, d’on se n’han extret 191.

A la Selva del Camp s’ha necessitat aquest servei en nou ocasions, a Alforja en sis i a Vinyols i els Arcs quatre, el mateix nombre que a Montbrió del Camp. A Riudecols el servei comarcal ha hagut d’actuar en dues ocasions i Castellvell del Camp només en una, la mateixa xifra que a la capital del Baix Camp tot i que, aquest últim fou per mitjà d’una sol·licitud dels jutjats de Reus.

Aquestes xifres superen amb escreixos la suma total del 2018, quan tan sols es van retirar 67 vehicles abandonats. El canvi més destacat, el trobem a Cambrils, ja que si comparem les dades amb les de 2018, quan només va fer ús del servei en 53 ocasions, l’Ajuntament del municipi ha multiplicat per deu el nombre de serveis demanats al Consell Comarcal.

El Servei de Recollida i Desballestament de Vehicles Abandonats i Fora d’Ús del Consell Comarcal del Baix Camp va començar ara fa una dècada, l’any 2010, i poc a poc es va consolidant. Consisteix en la realització dels tràmits administratius, la retirada, el dipòsit, la custòdia i el desballestament dels vehicles.

Actualment el servei es duu a terme als disset municipis que han delegat la prestació al Consell Comarcal i que compten amb el conveni de col·laboració amb l’ens del Baix Camp.

Com funciona el servei?

El procés d’actuació comença quan els ajuntaments realitzen una denúncia de vehicle abandonat al Consell Comarcal i sol·liciten el servei de recollida. Un cop rebut l’avís, els vehicles són retirats, dipositats en una planta autoritzada i custodiats mentre es duen a terme les tasques administratives.

Per a que el procediment de retirada del vehicle es posi en marxa, primer, l’administració informa els propietaris, que s’han de dirigir al Consell Comarcal per dipositar l’import de la retirada, la custòdia i les despeses de gestió. Posteriorment, l’administració comunica la planta on es troba l’automòbil i, els propietaris, tenen un marge de temps de 48 hores per procedir a retirar el vehicle.

Com a requisit per a la retirada dels vehicles, els propietaris han d’acreditar que disposen de l’assegurança en vigor i que tenen l’ITV vigent. En cas contrari només poden retirar el vehicle amb una grua autoritzada.

Si els propietaris no es fan càrrec del vehicle, comença el procés de desballestament, que comporta el desmuntatge, l’aprofitament i reciclatge de peces i la seva corresponent descontaminació.

El Consell Comarcal presta assistència tècnica, jurídica i econòmica als municipis de la comarca, alhora que coopera econòmicament en la realització d’obres, serveis i activitats i amb l’establiment de nous serveis pel desenvolupament del territori.

Comentarios
Multimedia Diari