Más de Reus

Reus Sant Pere 2021

El Mercat Central i El Castell, espais de reflexió

Un homenatge a l’antic mercat, elements de percussió decorats i ninots humorístics

M.Plana

Whatsapp
‘Façanes, peixeres i un conte’, una de les exposicions al Centre Cultural El Castell.  FOTO: Alba Mariné

‘Façanes, peixeres i un conte’, una de les exposicions al Centre Cultural El Castell. FOTO: Alba Mariné

La Festa Major de Sant Pere també es nodreix d’espais expositius, que proposen al ciutadà fer reflexions. Enguany, el Mercat Central i el Centre Cultural El Castell són els dos espais de mostres: des d’un homenatge al mercat que es feia al Mercadal durant la primera meitat del segle passat, a una exposició que uneix l’art de luthier amb la pintura, i a uns petits personatges que formen escenes plenes d’humor i sàtira amb alguns elements festius de Reus com a protagonistes.

Al Mercat Central s’han habilitat quatre espais sobre ‘Mercat al Mercadal’. FOTO: Alba Mariné

Pel que fa al Mercat Central, acull Mercat al Mercadal, una mostra que enguany s’ha apostat per reconvertir-la en una exposició. S’ha organitzat en quatre espais decorats amb elements i fotografies antigues per recordar el mercat que es feia antigament a la plaça del Mercadal. Una aposta que es pot visitar fins al 30 de juny en horari d’obertura del Mercat Central. La iniciativa és de l’Institut Municipal Reus Cultura, l’Associació de Venedors del Mercat Central i el Bravium Teatre.

D’altra banda, el Centre Cultural El Castell acull fins el 2 de juliol dues exposicions. D’una banda, Membranòfons. Quan l’artesania esdevé art. Una exposició amb més d’una vintena d’instruments de percussió creats pel luthier Miquel Àngel Ortiz, de Xixo Luthier, i decorats amb l’obra d’artistes, tant de Sant Pere de de Riudebitlles com d’altres municipis. Ortiz, originari de Reus, actualment viu a Sant Pere de Riudebitlles i comenta que li fa especial il·lusió que ara, la mostra, arribi a la seva ciutat natal. 
També al Centre Cultural El Castell, es poden visitar les ‘peixeres’ i ‘façanes’ de l’original artista Sergi Salvó, conegut per Iakaré, amb l’exposició Façanes, peixeres i un conte. Es tracta de petites escenes protagonitzades per ninots de paper, alguns dels quals són elements festius de Reus. Una cultura popular que es barreja amb elements d’actualitat  per «provocar coses» entre els espectadors, explica Salvó.

Temas

Comentarios

Lea También