El Modernisme de Reus, al teu mòbil

Quatre estudiants de segon de Batxillerat de l'Institut Salvador Vilaseca creen una aplicació amb una ruta per set edificis modernistes de la ciutat, que inclou un joc de preguntes amb un premi finaL

19 mayo 2017 16:24 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des de fa uns dies, els reusencs que tinguin un smartphone amb el sistema operatiu Android, tenen l’oportunitat de descarregar-se una aplicació que els permet fer un recorregut pe set dels edificis modernistes de la ciutat. La ruta, a través del sistema de geoloalització de Google Maps, porta a la persona fins a la Casa Navàs, la Casa Rull, la Casa Tomàs Jordi, la Casa Querol, la Fàbrica Rius Gatell, la Casa Gasull i l’Institut Pere Mata. Una vegada davant d’aquests edificis, i de poder disposar de tota la informació referent als mateixos, s’han de contestar una sèrie de preguntes. Cada vegada que encertes una et regalen un bocí de la cara d’Antoni Gaudí i la seva imatge va apareixent per parts al llarg de la ruta, fins a completar-la amb la última pregunta.

Aquesta original aplicació ha estat possible gràcies a l’excel·lent feina que han desenvolupat quatre estudiants de segon de Batxillerat Tecnològic de l’Institut Salvador Vilaseca, dins del seu treball de recerca. En Quim Cavallé, l’Isabel Manresa, la Misericòrdia Ávila i l’Aleix París, tot i treballar cada una de les seves parts per separat, després han posat en comú els resultats fins aconseguir aquesta exitosa app. Tot aixó, coordinat pel Joaquim Soro, professor de l’institut.

La Misericòrdia i l’Aleix es van encarregar de la programacio, l’Isabel del disseny i de la música, mentre que el Quim ha estat el responsable de la localització dels set edificis modernistes. «Es tractava de fer un projecte real, no acadèmic», comenta el professor Soro, qui afegeix que «han fet la feina per separat, amb la responsabilitat de tenir-la a temps per després juntar-la i aconseguir el producte final. Ha estat el més semblant al treball real d’una empresa. Cal tenir en compte que és la primera vegada que es fa una aplicació mòbil en grup».

Un dels objectius d’aquesta aplicació mòbil és «donar a conèixer la ruta modernista de la nostra ciutat d’una altra manera a la que estem acostumats», explica Misericòrdia Ávila. A més. i segons explica Joaquim Soro, «aquesta eïna té una finalitat educativa. Hem parlat amb el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp perquè la puguin fer servir a les escoles».

Interés turístic

La app Reus Modernista també té un enfoc clarament turístic. En aquest sentit, Aleix París explica que «ens hem informat dels turistes que visiten més la nostra ciutat per decidir en quins idiomes traduir-la». És per aixó que l’aplicació està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. A més, Soro també recorda que «la directora del nostre institut ja ha parlat amb Turisme de l’Ajuntament de Reus perquè estarien interesats en aprofitar la nostra aplicació».

Els quatre alumnes reconeixen estar sorpresos de la bona acollida que ha tingut el seu projecte. «Fins ara, ha estat descarregada per 41 persones i la veritat és que estem molt contents», comenta la Misericòrdia.

Per últim, el coordinador del projecte recorda que «la idea que és que l’aplicació tingui una utilitat per la ciutat, sense oblidar que enguany celebrem la capitalitat cultural de Reus».

 

Comentarios
Multimedia Diari