Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PSC de Reus abandona la Taula per a la Salut fins que no s'aclareixi la contractació del director general de Sagessa

El partit demana "explicacions urgents" sobre la legalitat d'aquest contracte

ACN

Whatsapp
Hospital de Reus. Foto: Alfredo González

Hospital de Reus. Foto: Alfredo González

El PSC ha registrat aquest migdia una instància demanant un informe jurídic que aclareixi els fets al voltant de la contractació del director general de Sagessa, Jordi Colomer. Al mateix temps, ha anunciat que abandona la Taula per a la Salut a Reus fins que l'alcalde no doni explicacions urgents sobre la legalitat de la contractació. Els fets, segons han explicat en un comunicat, els han provocat les contradiccions del govern al consell d'administració del Grup Salut d'aquest dimarts en relació a aquesta contractació. Durant la reunió es va informar que el càrrec del director general de Sagessa havia estat ratificat automàticament fins l'any 2018 perquè una clàusula del contracte així ho establia.

Els socialistes han assegurat que l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va manifestar en un consell d'administració del febrer del 2014 que aquest contracte, "que mai va arribar a mans de l'oposició", han assenyalat, acabaria coincidint amb la finalització del mandat el juny de 2015.

El portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Vallès, ha remarcat el fet que aquest nomenament "es va fer explícitament fins a final de mandat, tal com demostren les actes del consell d'administració, a proposta de l'alcalde". Per Vallès, aquesta situació "és una clara demostració que el govern ens ha mentit". "Han enganyat tot un consell d'administració i això constitueix un fet molt greu i inadmissible", ha dit.

Per això, el grup municipal ha demanat un informe jurídic sobre la validesa del contracte de Jordi Colomer, sobre les responsabilitats per formular-lo de manera radicalment diferent al que es va dir al consell d'administració de Sagessa el febrer del 2014, i per ocultar aquesta informació als consellers. En la instància també reclamen al govern que informi del per què no es va convocar l'òrgan competent per tal de ratificar Colomer en el seu càrrec.

"Volem explicacions urgents de l'alcalde sobre què ha passat i que s'assumeixin responsabilitats per part dels responsables d'aquest procés de contractació", ha exigit Vallès, que ha anunciat que, mentre no s'aclareixin els fets, el PSC abandona la Taula per a la Salut. "Han trencat la confiança que hi ha d'haver en qualsevol relació. I no estem disposats a treballar des de la desconfiança i l'opacitat", ha conclòs.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También