Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PSC demana al Congrés la implantació d'un horari continu d'operacions de 24 hores a l'Aeroport de Reus

També l'ampliació de les instal·lacions amb una terminal de càrrega logística

ACN

Whatsapp

El portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés i candidat del PSC a l'alcaldia de Reus, Francesc Vallès, ha registrat una proposició no de llei a la cambra baixa on insta el govern espanyol a fer "totes les accions necessàries" per establir un horari continu d'operacions de 24 hores a l'aeroport de Reus. També la seva ampliació amb una terminal del càrrega logística compatible amb l'activitat comercial de passatgers, la construcció i autorització d'un punt d'inspecció fronterera de la Unió Europea i una garantia que la plantilla de treballadora i la capacitat de les infraestructures s'adequarà a les noves mesures proposades.

L'exposició de motius de la iniciativa que es discutirà en comissió recorda que l'aeroport de Reus és una infraestructura "clau" per al desenvolupament econòmic i social del Reus, malgrat que en els últims anys el nombre de passatgers que l'utilitzen ha caigut "de forma alarmant" de l'1,7 milions al 2009 a 850.000 al 2014.

Vallès destaca que l'aeroport té capacitat operativa per rebre més de 4 milions de passatgers l'any "i unes clares potencialitats per convertir-se en una terminal de càrrega logística", i per tant cal "aprofitar al màxim" la infraestructura, fer-la competitiva i "convertir-la en un autèntic instrument de dinamització del territori".

En aquest sentit, recorda que en els pròxims dos anys estan previstos dos grans esdeveniments multitudinaris a la demarcació de Tarragona: l'obertura del parc temàtic d'atraccions Ferrari Land al 2016, i la celebració dels Jocs del Mediterrani al 2017. "És necessari anticipar-se i fer totes les gestions necessaris per reactivar l'aeroport i aconseguir que sigui suficientment atractiu i competitiu per captar noves rutes i operadors", diu.

Segons Vallès, un horari continuat de 24 hores de funcionament operatiu "possibilitarà i impulsarà la captació de rutes de companyies aèries, fins i tot la possible elecció com a base operativa de part d'alguna companyia aèria, com va ser el cas de Ryanair entre 2008 i 2011".

A més, continua l'exposició de motius, cal que Reus es converteixi en una terminal de càrrega logística "amb capacitat per importar i exportar mercaderies de grans dimensions" i també impulsar l'autorització com a Punt d'Inspecció Fronterera de la UE "que permeti la realització de controls veterinaris oficials de productes d'origen animals i animals procedents de països tercers".

Tot plegat, segons Vallès, afavoriria "la generació de sinèrgies amb el sector productiu, industrial i turístic de l'àrea d'influència de Reus i un previsible impacte positiu en la creació d feina directa i indirecta".

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También