El PSC vol que Reus es mogui per reclamar els ajuts d'Ensenyament a les escoles bressol

Demana que l'Ajuntament denunciï l'actitud de desenteniment per part de la Generalitat

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal del PSC reivindica que l’Ajuntament de Reus se sumi als municipis que denuncien que la Generalitat es desentén de les escoles bressol municipals, com ho han fet altres consistoris –principalment liderats per governs socialistes– en les darreres setmanes . I és que l’any 2012, la Generalitat va començar a rebaixar la partida pressupostària destinada a aquest concepte. Va ser una caiguda progressiva. Fins que va quedar en res. Des del 2014, és zero. Ara, el grup municipal del PSC a Reus presentarà una moció al ple de divendres per reclamar la Generalitat que assumeixi el finançament i recuperi, de cara al curs 2017- 2018, la subvenció que atorgava als ajuntaments i que va eliminar en els anys de crisi. Els socialistes consideren que «l’Ajuntament hauria d’estar especialment interessat en liderar la reclamació del finançament», com posa de relleu el portaveu del grup municipal, Andreu Martín.

El PSC, doncs, demana que el Departament d’Ensenyament elabori una nova proposta de corresponsabilització de costos i el sosteniment de places per a infants de 0 a 3 anys. «No podem permetre que la Generalitat passi la pilota als ajuntaments que, amb l’ajut de les famílies ha de suportar el sosteniment de les escoles bressol», apunta Martín. I posa de manifest que el finançament de les places ha passat en els últims anys de 1.800 euros per alumne i any a zero per part del govern autonòmic i que les diputacions «que han hagut d’acudir en auxili dels municipis, han assignat ratis per alumne molt inferiors a les que estaven cobertes pressupostàriament».

El portaveu socialista també lamenta que «el fet que es deixessin de complir les previsions pressupostàries esdevé especialment greu després que el propi Departament hagi reconegut que va transferir més de 81 milions que estaven assignats a les escoles bressol públiques cap a l’escola concertada». I afegeix que té una incidència més remarcable a Reus, «amb una de les xarxes d’escoles bressol més important de Catalunya».

Martín considera que «la inversió en escola pública és la millor garantia per mantenir una societat cohesionada i amb igualtat d’oportunitats», i acusa al Govern de «desentendre-se’n» mitjançant el trencament del principi de corresponsabiltzació amb els ajuntaments, «reduint o fins i tot anul·lant les possibilitats d’accedir a una educació de qualitat, fonamental i decisiva en aquest tram d’edat».

Comentarios
Multimedia Diari