El Pallol pot tornar a veure un castell de 9 i estrena dels locals

La diada del Pallol preveu mostrar castells de nou pisos per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els Xiquets de Reus tenen previst estrenar la Tripleta de 8 després d’ajornar-la la setmana passada

25 mayo 2019 05:42 | Actualizado a 25 mayo 2019 05:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Avui dissabte, la plaça Evarist Fàbregas de Reus acollirà l’onzena edició de la diada del Pallol, diada que agafa el nom del passeig comercial a l’aire lliure situat allà mateix. 

Enguany tornarà a haver-hi el cartell habitual dels últims anys amb els Xiquets de Reus com a colla amfitriona i acompanyats de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona, el mateix trio de colles de la setmana passada a la diada dels Pagesos de Valls. 

Com ja ve sent habitual, aquesta cita es presenta com una de les diades castelleres més importants ara a inici de temporada. I és que des de fa uns anys, era la primera diada on s’acostumaven a veure castells de nou pisos de la temporada o al sud del país. 

Enguany, els castells de nou ja s’han avançat fa unes setmanes però avui es preveu que es tornaran a veure al bell mig de la ciutat de Reus. Seran de la mà de la Colla Vella, que la setmana passada ja va estrenar-los a casa seva per partida doble però tan sols podent descarregar el 3de9 amb folre. 

Les intencions dels rosats són repetir el tres folrat i no es descarta que tornin a dur el 4de9 amb folre, castell que la setmana passada van carregar, convertint-se en el primer de la temporada.

Els vallencs ho podrien acompanyar amb el 4de8 amb el pilar, que també van estrenar la setmana passada o bé amb el 2de8 amb folre o el 5de8. Tancarien la diada amb el pilar de sis. 

Els Xiquets de Reus la setmana passada van haver d’ajornar l’estrena del 2de8 amb folre a causa de ser insuficients camises a plaça per donar la seguretat suficient a l’estructura al tractar-se del primer de la temporada.
El castell folrat, que ja fa setmanes que treballen, presenta suficients garanties, ja que han completat en diverses ocasions el 2de7 amb folre a terra i han col·locat dosos amb total seguretat des de fa un mes. Ara, falta que la feina dels del carrer del Rosich es vegi reflectida a plaça i completin la primera Tripleta de vuit de la temporada, una setmana després que estrenessin la primera Clàssica de vuit del curs, a l’estrenar el 4de8 a la plaça de l’Oli de Valls. 

Els Xiquets de Tarragona per la seva banda tenen deures pendents amb el 4de8. Fa dues setmanes van carregar el carro gros a Sants i ara falta descarregar-lo. Dimarts passat van fer-lo sencer a l’assaig i ahir al vespre tenien intenció de tornar-ho a fer per tal de donar la màxima confiança a tota la colla que tenen el castell a tocar. 

Dimarts, també van completar de nou el 3de8, castell que la setmana passada van haver de desmuntar a plaça i sembla que la tècnica dels de la camisa ratllada van saber trobar on van fallar. Tancarien la diada amb un castell de la gamma alta de set.

La Jove actua a casa seva
Avui, per aquells que no vulguin desplaçar-se a Reus, la Colla Jove de Tarragona actuarà a la plaça del Rei acompanyats dels Nois de la Torre, a la diada del seu local. 

Els de la camisa lila, la setmana passada van estrenar el 5de8 a la diada de Temps de Flors de Girona, i van fer la primera diada amb tres castells de vuit de la temporada. 

Els tarragonins avui tenen intenció de reeditar el 5de8 per tal de poder rodar el màxim aquesta estructura per poder començar a pujar-lo un pis com més aviat millor, en el que és una de les temporades més exigents que se’ls hi presenta dels últims anys. 

Els de Gorka Bertran acompanyarien la catedral amb el 3de8 i el 4de8, castells que estan renovant respecte a l’any passat i que a cada diada van fent rotacions per tal de tenir el màxim de peçes rodades. Seguint aquesta filosofia, els del Cós del Bou no descarten fer el 9de7, castell que permet donar oportunitats a totes les parts del castell, ja que requereix un volum de gent i treball molt gran. 

Els Nois de la Torre per la seva banda, volen tornar a dur castells de set pisos a plaça, després que la setmana passada al Serrallo no ho fessin. Els de Torredembarra tenen segur que duran el 3de7 i volen aprofitar l’ocasió per estrenar el 4de7, castell que fa unes setmanes van haver de desmuntar a la diada de David Sánchez que van fer a casa seva. 

Els de la camisa blava tancarien l’actuació amb un castell de sis, com el 3de6 o el 4de6 amb el pilar.

Comentarios
Multimedia Diari