El Parc de Nadal de Reus tanca la 41a edició amb un balanç positiu i d’allò més solidari

La cita infantil, enguany basada en el joc i la dansa, ha rebut una afluència que podria superar la de l’any passat, segons dades de l’organització, en espera d’una valoració meś exacta

05 enero 2020 10:00 | Actualizado a 05 enero 2020 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La 41a edició del Parc de Nadal de Reus, organitzada per la societat municipal Reus Esport i Lleure S.A., va arribar ahir al seu tancament. Tot posant el seu focus en el joc i la dansa com a eixos temàtics, la cita infantil ha aconseguit, un any més, posar a l’abast dels més petits –i no tant–, un gruix divers de jocs, tan realitzats a l’interior com a l’exterior. Val a dir, que a l’activitat anual hi han col·laborat més de 60 entitats, organismes i empreses.

«Fem un balanç del tancament de la present edició força positiu. Encara no tenim xifres d’assistents, perquè hem canviat el format de les entrades, però en pocs dies tindrem una valoració més exacta. Creiem que el volum seria molt similar o, fins i tot, podria superar les dades de l’edició passada. Podem dir el mateix amb la campanya de ‘Cap nen sense joguina’», diu el regidor d’Esports, Josep Cuerba, tot recordant el vessant solidari aquest Nadal. Amb tot, també ha destacat el treball dels eixos temàtics a la gran oferta de lleure. «Treballar a partir del joc i la dansa ha funcionat. Hem tingut diferents activitats que han combinat la pràctica esportiva del bàsquet i la disciplina del ball, on s’ha potenciat una de les zones més importants –la del teatre–. Allà s’hi han fet moltes actuacions de forma diària, amb especial esment de la participació de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus i la Coordinadora de Dansa de Reus, entre altres agrupacions i escoles de ball de la ciutat», afegeix.

Pel que fa al canvi en la política de les entrades, on els pares i mares acompanyants dels infants havien de pagar, el regidor anuncia que han rebut fins a deu «suggeriments» i, «d’aquests deu, sis han estat relacionats amb queixes pel pagament de les entrades en el cas dels pares. Per regla general, però, s’ha rebut força bé, i més sabent la quantitat de gent que arriba al Parc. De fet, hem rebut menys queixes que l’any anterior (23)», esmenta el regidor d’Esports.

Adaptar-se a noves tendències

Per tal d’oferir més xifres, Cuerba també remarca que s’han arribat a recuperar fins a una dotzena d’objectes perduts i que, al Parc, hi ha hagut 456 acreditats com a monitors, 65 persones de serveis i d’organització. Quant a les novetats –com ara l’ampliació de la zona de 0 a 5 anys, amb elements de destresa o el giroscopi i les activitats esportives i de dansa–, les ha descrites com a «elements remarcables» de l’edifició.

Per la seva banda, el director de Reus Esport i Lleure S.A., Jordi Bros, esmenta que, a mesura que van passant els anys, el Parc de Nadal de Reus va adaptant-se a les noves tendències. «D’uns anys cap aquí, hi ha franges d’infants que es van perdent, perquè hi ha menys naixements. Això també ens fa pensar en fórmules noves per tal de seguir sorprenent la canalla i el jovent», assenyala. Una altra dada que destaquen Cuerba i Bros és la procedència dels visitants. «Vam aprofitar també a fer un sondeig durant la realització de l’esdeveniment infantil per esbrinar quina era la procedència dels assistents. Hi ha molta gent que ve fins a Reus a gaudir-hi. El 45% dels visitants són de fora. Això ens indica que esdevenim un referent», constata Bros.

Comentarios
Multimedia Diari