El Premi Beca Roseta Mauri arrencarà amb més de 400 inscrits

Es tracta de la setena edició del certamen que començarà aquest dissabte. Entre els premis hi ha un curs de dansa a Londres

19 mayo 2017 23:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Premi Beca Roseta Mauri s’havia celebrat tradicionalment el mes de novembre però aquesta setena edició s’ha traslladat aquest mes de gener. Concretament, arrancarà aquest dissabte al Teatre Bartrina i finalitzarà el pròxim dilluns 2 de febrer. El motiu rau en la passada celebració de la Gala Benèfica contra la Leucèmia que es va dur a terme al Teatre Fortuny, el 15 de novembre passat, i que l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona va liderar. «Vam veure que no teníem temps de preparar-ho tot i vam preferir posposar el Premi Roseta Mauri», va explicar Teresa Aguadé, presidenta de l’associació la qual va afegir que «això ha permès que els alumnes hagin tingut més temps per preparar les coreografies».

I de fet, aquesta circumstància s’ha pogut percebre en el nombre d’inscrits que enguany arriba als 420 alumnes. «En aquesta edició hem vist més inscripcions perquè els alumnes s’han apuntat en més disciplines», va puntualitzar Aguadé.

La dansa clàssica trepitja fort, un any més, i la segueix el contemporani però la dansa espanyola, el flamenc, el jazz, el hip-hop o el claqué configuren la paleta de disciplines del concurs.

Els alumnes participants provenen de 13 escoles diferents de dansa de diferents municipis com Tarragona, Sarral, Valls o Cambrils, i evidentment, les tres escoles de Reus, com la del Centre de Lectura, l’Artis-Fraga i la de la Núria Díez.

Els premis els quals opten els alumnes estan valorats en 5.000 euros, repartits entre el primer, segon i tercer premi en totes les modalitats i categories. Tots ells classificats en 26 grups.

Entre els guardons, destaca el que atorga la Royal Academy of Dance. Es tracta d’un curs de dansa a Londres durant el pròxim estiu que està valorat al voltant dels 2.000 euros.

Els professors convidats de prestigi mundial i que impartiran les classes seran els que després es convertiran en el jurat del Premi. Entre ells destaca, Blanca Cortés de dansa clàssica i de l’escola del ballarí Víctor Ullate, Víctor Rodrigo de jazz, Nadine Gerpacher, coneguda per la dansa contemporània, Guillem Alonso de la disciplina de claqué, Eli Ayala, professora d’espanyol i flamenc, i finalment, Keko Doménech de hip-hop.

Al llarg d’aquests tres dies, l’organització espera acollir més de 2.000 persones que participaran de més de 26 hores de dansa al Teatre Bartrina que culminaran el pròxim dilluns amb la gala final a les 18:30 hores.

Comentarios
Multimedia Diari