El Priorat ocupa 12 persones a l’atur majors de 35 anys

Aquest Pla d’Ocupació del Consell Comarcal ha format brigades de neteja forestals i de neteja de serveis públics durant sis mesos

31 julio 2019 20:50 | Actualizado a 01 agosto 2019 08:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Priorat està més net. Així es demostra en els senders, les instal·lacions municipals i de domicilis acollits als Servei d’Atenció Domiciliaria (SAD), exemples més visibles de les tasques fetes pels dotze integrants del Pla d’Ocupació del Consell Comarcal. Aquest pla ha estat en funcionament els darrers sis mesos, des del desembre de 2018 fins al juny del 2019 i ha permès contractar una dotzena de persones majors de 35 anys que es trobaven en situació d’atur o no eren perceptores de cap prestació ni subsidi.

Ara, encara que el període del Pla d’Ocupació hagi finalitzat, quatre d’ells, seguiran treballant realitzant les mateixes tasques fins al mes de desembre d’aquest 2019. Al llarg d’aquest període, el Consell Comarcal s’ha encarregat de formar dues brigades, una de neteja i manteniment de senders de la comarca del Priorat (brigada forestal), i l’altra de neteja d’instal·lacions dels diversos municipis del Priorat i neteja de domicilis acollits al SAD.

En el cas de la brigada forestal, formada per deu persones ha intervingut, fins al moment, en la neteja de senders i camins en els municipis de Porrera, Torroja, Poboleda, la Vilella Baixa, la Figuera, Cabacés, Capçanes Margalef i Falset.

A fi d’enriquir el currículum professional i per facilitar la inserció al món laboral, els participants del Pla d’Ocupació també han pres part de sessions de formació. Els contractats en la brigada de neteja forestal han fet un curs de 100 hores d’»Activitats auxiliars en aprofitaments forestals» a l’escola d’adults de l’Ajuntament d’Alcover.

A més, han rebut formació, per part d’un tècnic del Parc Natural del Montsant, sobre la reconstrucció de marges de pedra seca a Mas Roger (Cabacés). Referent a la brigada de neteja d’ajuntament i domicilis que tenen SAD han completat el curs «Treball domèstic» de 120 hores de formació de Certificat professional també a Alcover.

Comentarios
Multimedia Diari