Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Seguici Festiu ja descansa en el reformat edifici del Vapor Vell

L'espai acull tots els elements de propietat municipal perquè siguin preservats amb les millors garanties de conservació
Whatsapp
El trasllat dels elements del Seguici Festiu al Vapor Vell es va iniciar ahir a la tarda. Foto: Alba Mariné

El trasllat dels elements del Seguici Festiu al Vapor Vell es va iniciar ahir a la tarda. Foto: Alba Mariné

Els elements del Seguici Festiu ja descansen a l’edifici del Vapor Vell. Ahir mateix es va iniciar el trasllat de gegants, nanos i de part del bestiari reusenc, entre d’altres, en aquest nou espai de preservació patrimonial adequat pel consistori en els darrers mesos.

Més concretament, l’edifici del carrer anomenat també Vapor Vell acollirà els elements festius que no són propietat de les entitats, ja que aquests ja es preserven en els seus respectius locals.

Segons informaven des de l’Ajuntament, la intenció de la iniciativa és dotar la ciutat d’un espai de preservació i custòdia propi que complementi el que ja hi ha al Museu de Reus. Al museu de la plaça Llibertat ja es conserven els elements històrics del seguici en el marc de la mostra Ara toca festa!

Més concretament, els elements que aniran a l’equipament del Vapor Vell són: Elements del Seguici Festiu (gegants grans i petits, nanos grans i petits, l’Àliga, la Mulassa i la Mulasseta, les Galeres, els Cavallets, la Víbria, el Basilisc, el Lleó i la Cucafera petita); Vestuari i complements (balls de Cercolets i de Prims grans i petits, Dames i Vells, de Gitanes i Gitanetes, de Mossèn Joan de Vic i de Pastorets petits) i altres elements festius (Canó de festes i material del Masclet).

El nou espai de preservació dels elements festius té una superfície d’uns 480 metres quadrats i ocupa la planta baixa d’un dels edificis més representatius de l’època de la revolució industrial de la ciutat.

Millores estructurals

Les intervencions portades a terme per la regidoria d’Arquitectura i Urbanisme de l’ajuntament de Reus han suposat l’eliminació de l’antic fals sostre per deixar a la vista les voltes originals, la supressió de diferents gruixos de sòl, el repintat de tot l’espai, la renovació de tot el sistema d’instal·lacions elèctriques amb la col·locació de nous enllumenats, el tancament i millora de diferents finestrals i accessos per millorar la seguretat del recinte i la creació d’un nou accés pel carrer de Gornals que permeti l’entrada i sortida dels elements festius.

Les façanes del carrer del Vapor Vell, del carrer de Sant Serapi i del carrer de Gornals també s’han millorat i condicionat, amb el repintat per unificar la imatge exterior de l’equipament.

El conjunt de les accions d’adequació realitzades han tingut un pressupost de 60.000 € aproximadament.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También