El cicle de cuidadors clou amb més de 20 participants

S’han fet cinc tallers gratuïts per a aquells que tenen cura de persones amb malalties cròniques o en situació de dependència

15 agosto 2019 08:20 | Actualizado a 15 agosto 2019 08:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Durant els mesos de juny i juliol Reus va posar en marxa un cicle de tallers bàsics adreçats a tots aquells que tenen cura de persones amb malalties cròniques avançades i en situació de dependència. El cicle, obert tant a professionals com persones voluntàries o familiars, ha tingut una assistència de 22 persones. El 80% dels assistents, han estat familiars de persones que necessiten atenció la major part del dia.

Aquest curs és fruit de la col·laboració entre l’Escola de Cuidadors de l’Obra Social «La Caixa» i la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament. La d’enguany ha estat la primera edició i es preveu que l’any que ve es repeteixi.

Ecola de cuidadors

Diversos professionals han impartit cinc sessions gratuïtes al Centre Cívic Llevant que han tractat sobre artteràpia, confort físic, autocura, dol i confort emocional. La iniciativa s’emmarca en el programa per a l’atenció integral a persones amb malalties avançades i té per objectiu disminuir la càrrega emocional i física que suposa tenir cura d’una altra persona, proporcionant eines que ampliïn les competències de les persones cuidadores per a millorar la qualitat de vida de la persona cuidada.

L’Escola de Cuidadors de l’Obra Social «La Caixa» busca transmetre els valors essencials de la cura, posant a disposició coneixements i habilitats necessaris per a promoure una atenció d’excel·lència al final de la vida.

Comentarios
Multimedia Diari