El jutge decreta la llibertat sota fiança per a l'empresari Luis Márquez en el cas Innova

La primera tinent d'alcalde, Teresa Gomis, surt en llibertat provisional després de declarar. "Surto contenta perquè sóc innocent', assegura

ACN

Whatsapp
Carles Abelló sortint dels jutjats de Reus el passat dijous

Carles Abelló sortint dels jutjats de Reus el passat dijous

El titular del jutjat número 3 de Reus ha deixat en llibertat sota fiança de 20.000 euros per a l'empresari Luis Márquez detingut en l'operació pel cas Innova. Després de prendre-li declaració aquest divendres, el jutge li ha ordenat dipositar la fiança abans del pròxim7 de maig i en cas de no fer-se efectiva li ordenaria el seu ingrés a presó. A Márquez se l'imputen els delictes societaris, falsedat documental, contra l'administració pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública. Com a mesura cautelar, el magistrat també li ha prohibit sortir del país i té l'obligació de comparèixer diàriament al jutjat de Reus.

Per la seva banda, la primera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, va ser la darrera persona detinguda pel cas Innova i aquest divendres continua declarant a davant del jutge.

Aquest dijous, el jutge ja va deixar en llibertat en càrrecs els altres set detinguts que van passar a disposició judicial. Són els exdirectius de Sagessa Enric Agustí, Lluís Nualart, José Augusto García Navarro i Joan Maria Benet; de dos directius actuals del grup, Carles Abelló i Antonio Foz, i del director gerent d'Activa Mutua 2008, Miquel Àngel Puig. També han declarat com a imputats els empresaris Francisco Javier Gomà i Àngel Barberan. A tots se'ls acusa de delictes societaris, falsedat documental, contra l'administració pública i blanqueig de capitals.

També, el magistrat va prendre declaració a un desè imputat que no havia pogut ser detingut en trobar-se fora del país. Es tracta d'Àngel Barberan, empresari vinculat a Ambulàncies Reus, que s'ha personat aquest dijous davant del jutge després de tornar del Marroc on estava participant en la prova Titan Desert. Després de prendre-li declaració, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También