El jutge decreta la llibertat sota fiança per a l'empresari Luis Márquez en el cas Innova

La primera tinent d'alcalde, Teresa Gomis, surt en llibertat provisional després de declarar. "Surto contenta perquè sóc innocent', assegura

19 mayo 2017 22:56 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El titular del jutjat número 3 de Reus ha deixat en llibertat sota fiança de 20.000 euros per a l'empresari Luis Márquez detingut en l'operació pel cas Innova. Després de prendre-li declaració aquest divendres, el jutge li ha ordenat dipositar la fiança abans del pròxim7 de maig i en cas de no fer-se efectiva li ordenaria el seu ingrés a presó. A Márquez se l'imputen els delictes societaris, falsedat documental, contra l'administració pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública. Com a mesura cautelar, el magistrat també li ha prohibit sortir del país i té l'obligació de comparèixer diàriament al jutjat de Reus.

Per la seva banda, la primera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, va ser la darrera persona detinguda pel cas Innova i aquest divendres continua declarant a davant del jutge.

Aquest dijous, el jutge ja va deixar en llibertat en càrrecs els altres set detinguts que van passar a disposició judicial. Són els exdirectius de Sagessa Enric Agustí, Lluís Nualart, José Augusto García Navarro i Joan Maria Benet; de dos directius actuals del grup, Carles Abelló i Antonio Foz, i del director gerent d'Activa Mutua 2008, Miquel Àngel Puig. També han declarat com a imputats els empresaris Francisco Javier Gomà i Àngel Barberan. A tots se'ls acusa de delictes societaris, falsedat documental, contra l'administració pública i blanqueig de capitals.

També, el magistrat va prendre declaració a un desè imputat que no havia pogut ser detingut en trobar-se fora del país. Es tracta d'Àngel Barberan, empresari vinculat a Ambulàncies Reus, que s'ha personat aquest dijous davant del jutge després de tornar del Marroc on estava participant en la prova Titan Desert. Després de prendre-li declaració, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Comentarios
Multimedia Diari