Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El refugi de la Patacada de Reus organitza visites guiades cada dilluns

Començaran a partir del pròxim 3 d'octubre i les inscripcions ja són obertes

Redacció

Whatsapp
Imatge d'arxiu del refugi antiàeri de la Patacada de Reus. FOTO: PERE FERRÉ/DT

Imatge d'arxiu del refugi antiàeri de la Patacada de Reus. FOTO: PERE FERRÉ/DT

El Museu de Reus continua aquest dilluns 3 d'octubre les visites guiades al refugi antiaeri de la Patacada, que es realitzen cada dilluns a les 18 hores. Les inscripcions individuals són obertes i es poden realitzar contactant amb el Museu de Reus. Continua oberta, com fins ara, la possibilitat de fer visites concertades per a grups en horaris acordats prèviament.

El refugi de la plaça de la Patacada és l'únic refugi antiaeri públic del nucli urbà reusenc que es pot visitar a l'actualitat, gràcies a l'accés obert amb motiu de la construcció del Centre Cívic del barri del Carme.

La visita a aquest equipament permet apropar-se al coneixement de les conseqüències de la Guerra Civil espanyola de 1936-1939 i, sobretot, al patiment de la població no combatent i l'esforç de defensa civil que va suposar, molt significatiu en el cas reusenc, en un moment en que l'ús de l'aviació –per primer cop en una guerra europea– va permetre atacar qualsevol punt del territori a la rereguarda.

Les obres d'aquest refugi s’iniciaren el 30 d’octubre de 1937 i s’allargaren, almenys, fins a l’agost de 1938, però, tal com succeí amb altres refugis, no es pogueren acabar segons el projecte inicial, que consistia en quatre llargues galeries que feien cap a una sèrie de galeries interiors, disposades transversalment. Aquestes no es van fer, com tampoc la infermeria o els serveis. Amb tot, la capacitat final d'aquest refugi era de més de 1.200 persones, el tercer de la ciutat en capacitat.

El refugi tingué cinc entrades públiques, a les quals se sumaren quatre entrades particulars amb les seves corresponents galeries d’accés des de tallers ubicats al carrer de Sant Llorenç i del Sol. Disposava d'il·luminació elèctrica.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También