El seguici festiu xala amb els Cóssos

Els 14 equips, formats per membres de grups del seguici festiu de Reus, van competir en diferents jocs tradicionals, en una plaça del Mercadal plena que també va gaudir amb l'espectacle

19 mayo 2017 22:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Jugar a les bitlles, fer una cursa de sacs o de cintes a dalt d’una bicicleta, pujar al pal ensabonat... Fa molts anys, quan no existien ni videoconsoles ni telèfons mòbils, la canalla feia servir la imaginació per passar-s’ho bé. No li donaven tot mastegat com ara i per això havien d’inventar-se jocs per matar el temps, tots ells al carrer o al camp.

Uns quants anys després (la d’ahir va ser la cinquena edició), una quinzena d’elements del seguici festiu de la ciutat es van reunir a la plaça del Mercadal per participar en el torneig dels Cóssos, una competició que va transportar en el temps, tant als mateixos participants com al públic que es va reunir a la plaça.

Els equips participants, dividits en quatre grups, van ser: El Bou, el Ball de Cercolets, el Ball de Pastorets, el Ball de Dames i Vells, la Cabra, els Xiquets de Reus, L’Àliga i el Ball de Cavallets (en un mateix equip), el Basilisc, els Campaners, el Ball de Valencians, els Nanos, el Ball de Gitanes, el Ball de Mossèn Joan de Vic i el Drac.

La jornada d’ahir també va repartir diferents activitats pel centre de la ciutat. Per exemple, per segon any després del debut de l’any passat, la Colla Gegantera de Reus va oferir l’oportunitat als més petits a aixecar els gegants Fadrins, per poder experimentar sensacions similars a les dels aixecadors dels grans gegants de Reus. O la Mulassa, que es va dedicar a prendre el xumet de molts nens que, en fer-se grans, van decidir desfer-se del seu inseparable amic, alguns més conformes que d’altres.

El centre de la ciutat, en un ambient molt xafogós, es va omplir d’un ambient de plena Festa Major, amb activitats en diferents racons. Com per exemple, l’espectacle d’animació infantil que els Pirates de Secà van oferir a la plaça d’Evarist Fàbregas, al Pallol.

Quan el sol ja començava a retirar-se va arribar la segona jornada de les Varietées de Sant Pericu al Jardí de la Casa Rull, que aquest any recorden cada dia la figura del Jaume Amenós, el seu creador. Avui dissabte s’intensifiquen els actes de la Festa Major de Sant Pere, amb dos plats forts que destaquen per damunt de tots. Per un canto, hi ha la cercavila del Seguici Petit de la ciutat, on els nens i nenes dels diferents grups del seguici sortiran pels carrers del centre de Reus per finalitzar amb un berenar popular a la plaça del Mercadal.

Menció especial també per al Tomet de Sant Ganxet que, en la seva segona edició, omplirà el voltant de la Prioral de Sant Pere de molta música i bon ambient pels volts de la mitjanit. Tampoc ens hem d’oblidar del Ball de Dames i Vells que, amb la seva crítica i sàtira habitual, carregaran contra tothom pels carrers del centre.

Comentarios
Multimedia Diari