El vermut també és mediterrani

De la simbiosi i mesos d´investigació entre Vermuts Miró i el reconegut xef Paco Pérez ha sorgit un nou vermut amb un segell d´oliva arbequina del Masroig

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb cinc estrelles Michelin a l’esquena, el xef Paco Pérez, s’ha tret el davantal de cuiner i s’ha posat la bata blanca d’investigador per crear una beguda aparentment senzilla però que després d’aquesta aventura ja ha vist que és molt complicada.

Ja farà un any que Vermuts Miró i Pérez es van trobar pel camí i d’aquesta intersecció de tradició i gosadia n’ha nascut el Vermut Rojo Fusión. «Vaig conèixer la família Miró i vaig veure que feia el vermut amb amor i amb passió i l’aposta em va agradar», explicava el xef. I així va començar tot.

Primer van venir els mesos de proves i també de fracassos, segons explicava Carles Prats, responsable de Vermuts Miró. Es van submergir al fons del mar i van provar de fer un vermut amb algues però no va sortir bé. I finalment, van trobar l’element clau més a prop del que es pensaven i l’olivera s’ha convertit en el leitmotiv d’aquest vermut que ahir va sortir de l’ou. «Està basat en la mediterrània, en el blat, l’oli i el vi», comentava el xef.

Un vermut amb gust d’oliva

«És portar el mediterrani en una copa», puntualitzava Ester Bachs, la directora dels Premis Vinari de vermut. De fet, en una època on beure una cervesa és el més mediterrani que hi ha, ara aquest vermut s’apunta, potser sense aquesta intenció, a la tendència estiuenca.

Qui provi la nova beguda percebrà un inconfusible gust d’oliva arbequina del Masroig. Si hi posen el nas l’olor tampoc els fallarà i «les seves llàgrimes a la copa ens recordaran l’oli», apuntava Bachs. «És un vermut que es pot menjar», concloïa amb la copa a la mà.

A més, els amants del vermut els agradarà saber que té un toc de romaní, de farigola i de llorer i també un punt de fonoll, anís estrellat i uns colors castanys, ambres i fins i tot, daurats i verdosos. Amb el gust tan clar d’arbequina alguns bromejava a la presentació i deien que només calia posar-hi l’escuradents sense l’oliva.

En qualsevol cas, res s’ha deixat a l’atzar. El director de Vermuts Miró explicava que hi ha tingut una doble maceració, un fet que no és habitual entre els vermuts però que en aquest ha aportat una millor absorció de les aromes. «Sense el Paco Pérez, no l’hauríem aconseguit», comentava Prats.

Un xef carregat d’estrelles

I és que Pérez és mundialment reconegut en el món culinari. Compta amb dues estrelles Michelin al restaurant Miramar de Llançà, dues més a l’Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona i una estrella més al restaurant 5, situat a l’Hotel Das Stue de Berlín, l’extensió del Miramar a Alemanya.

Els productes frescos del mediterrani han estat el buc insígnia i no és estrany que aquests tocs mediterranis que l’han fet excel·lir a la cuina els hagi volgut portar ara a una beguda. «M’he adonat que amb el vermut es necessita molta tècnica i molt coneixement», comentava Pérez.

Una de les feines d’un xef és innovar i investigar sobre nous plats i el mateix ha fet per aconseguir aquesta beguda amb l’experiència de la família Miró que celebren els seus 100 anys.

De moment, surten a la venda amb 5.000 ampolles però diuen que esperen fer curt. El preu de cadascuna és de 12 euros.

Comentarios
Multimedia Diari