Els Centres Cívics de Reus ofereixen 150 noves activitats fins a final d'any

El període d’inscripcions és del 12 al 22 de setembre i pot fer-se presencialment a les consergeries dels centres cívics de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores, o per internet al web dels Centres Cívics municipals

07 septiembre 2017 09:40 | Actualizado a 07 septiembre 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb el lema ‘Amb tu des de sempre!!!, l’Ajuntament de Reus ha donat a conèixer aquest dijous la nova programació d’activitats dels centres cívics pel període octubre-desembre, que ofereix més de 150 propostes diferents, un ventall de possibilitats obert a tot tipus de públic i amb ampli horari, en formats diversos.

Les propostes s’han dissenyat perquè puguin estar adaptades a les demandes de la ciutadania i a la realitat de la ciutat, segons subratllen des del consistori. I per això es consoliden els cursos i tallers que s’ofereixen i els projectes d’activitats que tenen bona acollida.

Segons ha explicat la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, a la programació es poden trobar alguns cursos, tallers i monogràfics nous dins els diferents àmbits que s’ofereixen, com cursos per aprendre japonès, la proposta ‘Dibuixant el modernisme, el món de la il·lustració’, iniciatives en l’àmbit de creixement personal com ‘cuidem a qui cuida’. També hi ha accions en l’àmbit esportiu, per exemple, per aprendre a millorar en el running, o en el món de la gastronomia.

L'inici dels cursos està previst per a la primera setmana d'octubre

El període d’inscripcions és del 12 al 22 de setembre i pot fer-se presencialment a les consergeries dels centres cívics de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores, o per internet al web dels Centres Cívics municipals. L’inici dels cursos és previst per a la primera setmana d’octubre.

Al programa que s’ha editat i que es distribuirà arreu de la ciutat s’introdueix una imatge nova, ‘la bombeta’, que representa la imaginació. Amb aquesta imatge, apunta el consistori, es transmet la idea que un centre cívic és molt més que cursos i tallers i per això s’hi mostren les entitats que formen part de la vida d’aquests equipaments (més de 80 entitats tenen la seu en algun dels centres cívics). S’incorpora també informació i la relació dels serveis que s’hi poden trobar.

S'incorporen novetats en la programació amb la voluntat d'apropar més aquests equipaments a la ciutadania

D’altra banda, s’incorporen novetats en la programació i obertes a tothom, amb l’objectiu d’ apropar més aquests equipaments a la ciutadania i “convertir-los en veritables espais de relació”:

• Dissabtes familiars: espai lúdic i de relació entre pares, mares, fills i filles al voltant de diverses activitats, com ara “Fem panellets”, jocs d’abans i ara, taller de teatre...

• Cinema necessari: cicle de pel·lícules clàssiques per a tots els públics.

• Itineraris i rutes guiades: per conèixer i descobrir espais interessants de la ciutat.

• Inspirar, conèixer i compartir: un espai de conversa i tertúlia amb la finalitat d’aportar coneixements i recursos per viure de forma més plena.

• Tastets: tastets de diferents activitats per tal de poder conèixer de manera més propera què li agrada a la ciutadania i per altra banda possibilitar la descoberta d’algunes activitats sense haver-se de comprometre prèviament a realitzar tot el curs sencer.

La xarxa de centres cívics tot just acaba de celebrar les seves tres dècades d'història

Trentè aniversari

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha explicat que la xarxa de centres cívics tot just acaba de celebrar el seu trentè aniversari i que des de l’Ajuntament de Reus és té la vocació de “fer dels centres cívics, encara més, veritables espais de proximitat, punts de trobada i participació, en definitiva un lloc on crear complicitats i compartir motivacions i vivències”.

En aquest sentit, la regidora recorda que els centres cívics municipals ofereixen un seguit de serveis on tothom hi té cabuda, com ara servei wifi, un punt d’intercanvi de llibres per fomentar la lectura i la sostenibilitat, ordinadors d’accés lliure si qualsevol persona ho requereix, la possibilitat de cedir espais a entitats i persones que tinguin una idea comú, un projecte comunitari, de participació o associatiu. “A més, s’hi pot trobar una zona de lectura on poder gaudir de tranquil·litat i un espai vending que pot ser un punt d’espera o de relació”, afegeix.

Comentarios
Multimedia Diari