Els Guardons de la Ciutat de Reus, un premi al compromís i a la trajectòria

El saló de plens de l’Ajuntament acollirà l’acte de lliurament dilluns a les 20 hores

18 septiembre 2020 09:50 | Actualizado a 18 septiembre 2020 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El lliurament dels Guardons de la Ciutat per la Festa Major de Misericòrdia es farà al saló de plens de l’Ajuntament de Reus dilluns, dia 21 de setembre, a les 20 hores. A l’homenatge públic, que sol premiar la societat civil reusenca, s’hi realitzarà el nomenament oficial d’Antoni Pont Amenós com a fill adoptiu de la ciutat, mèrit que segons el mateix valora «satisfactòriament». «Diuen que ets d’on has nascut, però amb el temps t’acabes sentint proper allà on vius i, a Reus hi he estat 63 anys», completa Pont Amenós.

La Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist (NSJ), una entitat amb 465 anys d’història documentats, rebrà, per la seva banda, la Medalla de la Ciutat. «Per a nosaltres suposa un premi a tot l’esforç a la tasca que duem a terme, un recordatori a la trajectòria de tots els membres que han passat per la Junta (on fomentem que hi hagi relleu), i l’entitat al complet. Estem oberts a la ciutadania», diuen des de la Junta de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de NSJ. Pel que fa a les mencions honorífiques, l’Associació Cultural Bonsai Baix Camp Reus, el Cineclub del Centre de Lectura (CdL) i l’entitat Biela Club 600 Clàssics Històrics seran les honorades aquest 2020. Les seves tasques són d’allò més diverses.

Des de l’Associació Cultural Bonsai Baix Camp Reus, Josep M. Martínez recorda que «vam celebrar 25 anys». «Tenim entre 213 i 220 socis i la menció és un premi a l’afició, som una de les poques entitats amb tot d’arbres autòctons», assenyala. Des del Cineclub del CdL, Venanci Bonet diu: «Fa 50 anys que passem pel·lícules, en versió original, que no tenen cabuda al cinema comercial». A Biela Club 600 Clàssics Històrics, Joan M. Llorens, valora la menció pensant en els prop de 130 socis. «La nostra afició pels cotxes d’època s’ha de cuidar perquè no es perdi i una trentena d’anys s’han de commemorar», resol. A l’acte repartiran la postal 45 de la col·lecció de Postals de la Festa Major, dedicada a la Baixada del Ball de Diables al santuari.

Comentarios
Multimedia Diari