Els Tres Tombs promouran la participació dels discapacitats

Es tracta d’una iniciativa pionera que vol fomentar la inclusió social. Els cavalls i carruatges recorreran la ciutat aquest diumenge, 4 de març

01 marzo 2018 08:33 | Actualizado a 01 marzo 2018 08:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La festa dels Tres Tombs d’aquest any promourà una iniciativa pionera que consistirà en la inclusió tant de famílies amb vulnerabilitat com de persones amb discapacitat. Així mateix ho van donar a conèixer ahir tant des de la regidoria de Benestar Social com de l’Associació d’Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, organitzadors de l’acte.

«Es tracta de facilitar l’assistència a aquesta festa de famílies amb vulnerabilitat i persones amb discapacitat, sigui com a espectadors o de manera més activa com a protagonistes. Una iniciativa pionera a Catalunya que té com a objectiu esdevenir un referent per a altres municipis», asseguraven.

Els Tres Tombs tindran  lloc aquest diumenge, dia 4 de març, i comptaran amb la participació de desenes de cavalls i carruatges que recorreran els carrers del centre de la ciutat. La festivitat començarà a les 9 del matí amb un esmorzar i la concentració d’animals i carruatges al Parc de la Festa. A les 11.30 h, sortirà la cavalcada, que recorrerà el Tomb de Ravals. També hi haurà a partir d’aquesta hora actuacions de les Colles Geganteres a la plaça del Prim i de la companyia Bravium Teatre a la plaça de la Puríssima Sang. 

Per acabar, a les 13 h es farà la tradicional benedicció a la plaça de la Puríssima Sang, un espai que enguany, per primer cop, s’ha adaptat per tal que les persones amb discapacitats puguin seguir les evolucions de l’acte amb total comoditat.

Entitats involucrades

La iniciativa d’integració social promoguda per l’entitat que es posarà en marxa enguany comptarà amb la col·laboració de la regidoria de l’Ajuntament -a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) i de l’àmbit de les Persones amb Discapacitat-, del Taller Baix Camp, de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital de Dia Mas Sabater; de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, i l’Aula Oberta de l’Institut Salvador Vilaseca.

Comentarios
Multimedia Diari