Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els centres cívics de Reus celebren 30 anys

El primer de la xarxa va ser el Centre Cívic Mestral, al barri Gaudí. Aquest dilluns ha estat escenari d'una festa per a commemorar l'aniversari

Diari de Tarragona

Whatsapp
La festa va tenir lloc al primer dels centres cívics de la ciutat, el Mestral, que tot just compleix tres dècades d'història. Foto: Alba Mariné

La festa va tenir lloc al primer dels centres cívics de la ciutat, el Mestral, que tot just compleix tres dècades d'història. Foto: Alba Mariné

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, junt amb els usuaris del Centre Cívic Mestral i els veïns del barri Gaudí, ha celebrat aquest dilluns, 10 de juliol el 30è aniversari de l’equipament, el primer de la xarxa municipal de centres cívics. La festa ha volgut reivindicar la trajectòria del Centre Cívic Mestral i els llaços de continuïtat amb el nou edifici, que va fer s’obrís a la ciutat i es donés a conèixer; i alhora, posar en valor la qualitat d’aquesta xarxa d’espais municipals en quan a infraestructures, serveis i proximitat. El parlament institucional ha anat a càrrec de la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, davant d'una àmplia representació dels grups municipals, i de nombrós públic.

A la festa, que ha comptat també amb la presència de l'alcalde, Carles Pellicer, hi han participat l'Escola de Dansa del Centre de Lectura, la Banda Simfònica de Reus, Reussamba amb la col.laboració de l'associació de veïns i de tot l'equip de la regidoria. 

El centre cívic Mestral es va inaugurar el 1987 als blocs Bofill del Barri Gaudí

El Centre Cívic Mestral va ser el primer centre cívic de la xarxa municipal, estrenat el 1987 als blocs Bofill del Barri Gaudí. El juliol del 2010 l’equipament es va ampliar amb la remodelació d’un edifici annex. Això va permetre ubicar l’entrada principal a l’avinguda de Barcelona per fer-lo més accessible. El 10 de juliol del 2012 s’hi van celebrar els 25 anys de la creació del la xarxa de centres cívics de Reus. El centre cívic dóna serveis a unes 18.000 persones aproximadament censades al districte III. Amb una superfície total de 1500 m2 entre ambdós edificis de 3 plantes cadascun s’hi poden trobar: espais d’informació, despatxos d’atenció als ciutadans, despatxos per a les entitats, sala de lectura, auditori amb capacitat per a 80 persones, sala de reunions, sala d'exposicions, z ona d’ordinadors d’accés lliure, zona wi-fi, sala d’ordinadors, aules de formació, aula taller, aula d’exercicis corporals, sala polivalent, casal municipal de jubilats.

La Xarxa de Centres Cívics de Reus, amb sis equipaments i amb una trajectòria de 30 anys, és avui un referent per molts ciutadans que participen diàriament ja sigui com a membres d’entitats, usuaris dels diferents serveis que s’ofereixen, assistents als cursos i tallers o com a punt de referència de la ciutat. El fet que la coordinació de la xarxa depengui de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, reflecteix la voluntat de l’Ajuntament de potenciar els centres cívics com a equipaments de proximitat.

Els centres cívics de la ciutat treballen per consolidar-se com a equipaments de proximitat, punt de trobada, acollida i referència al territori

La Xarxa de centres cívics es planteja nous reptes amb un model adequat a les necessitats i les demandes de la ciutadania: consolidar-se com a equipaments de proximitat, punt de trobada, acollida i referència al territori, que dinamitzen el teixit social, i que fomenten la vida associativa i la participació ciutadana”.

Els nous reptes que es planteja la xarxa es fixen com a nous objectius específics el fet de facilitar i promoure l’accés i l’expressió cultural; fomentar la vida associativa i la participació ciutadana; generar processos d’interacció social i d’identificació col·lectiva; i, finalment, articular barri i ciutat: en la dimensió cultural, participativa i de relacions socials.

Temas

Comentarios

Lea También