Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els forners tradicionales de Reus aposten per la qualitat davant la forta competència

Lluiten contra la venda de pa industrialitzat treballant de manera quasi artesanal amb productes naturals i de la terra

Joan Morales

Whatsapp
Tomàs Pàmies, del Forn Sistaré, treballant en el seu obrador de la Travessera de Sant Antoni. Foto: Alba Mariné

Tomàs Pàmies, del Forn Sistaré, treballant en el seu obrador de la Travessera de Sant Antoni. Foto: Alba Mariné

Gasolineres, quioscos, supermercats, botigues d’alimentació que també obren els festius, cafeteries... Trobar un lloc on comprar una barra de pa és, des de fa ja uns quants anys, bastant més fàcil que fa dècades. La proliferació de punts de venda de pa ha anat a més fins arribar a la darrera moda d’apertura de infinitat de fleques-cafeteries. La ciutat de Reus no ha quedat al marge d’aquest ‘boom’ i els forners de tota la vida han hagut d’arromangar-se per fer front a aquesta competència i, al cap a la fi, sobreviure.

Tomàs Pàmies, un dels dos propietaris -junt amb el seu germà Xavier- del Forn Sistaré no té les dades exactes, però sí està segur de que «en els darrers anys ens hem quedat a la ciutat la metitat de forners de tota la vida que hi havia abans». Davant aquesta proliferació de franquícies i de punts de venda de pa, els germans Pàmies tenien clar que només els hi quedava una sortida: treballar el producte com sempre ho han fet des del 1910, quan es va fundar el negoci.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También