Els reusencs Antoni Gaudí i Marià Fortuny, en dues exposicions del MNAC a Sao Paulo i Andalusia

Les dues mostres estan organitzades pel Museu Nacional d'Art de Catalunya en coproducció amb altres institucions

19 mayo 2017 17:41 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos reusencs universals com són l’arquitecte Antoni Gaudí i el pintor Marià Fortuny seran protagonistes el pròxim any de dues exposicions que el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) organitzarà fora de Barcelona, en coproducció amb altres institucions.

La primera d’aquestes mostres és 'Gaudí:Barcelona 1900', que es podrà veure del 19 de novembre al 5 de febrer de 2017 a Sao Paulo (Brasil). Un conjunt de mobles, objectes i pintures modernistes de la col·lecció del Museu Nacional Viatja a Brasil per primera vegada per participar en una exposició organitzada per la Fundació Tomie Ohtake, el Ministeri de Cultura de Brasil, Arteris i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Vitalitat creativa

La mostra recrea la vitalitat creativa de la Barcelona d’inicis del segle XX,moment en el qual es desenvolupa el moviment modernista i la ciutat esdevé un dels epicentres de l’art europeu. Germà de l’art nouveau, el Modern Style o el Sezessionsstil vienès, el modernisme implica totes les arts. A l’entorn de la figura central d’Antoni Gaudí, a més de les seves maquetes, mobles i diferents objectes, l’exposició també presenta obres d’altres arquitectes i dissenyadors, i pintures d’artistes com Ramon Casas i Santiago Rusiñol.

Aquesta exposició està comissariada per Raimon Ramis i dirigida per Pepe Sierra, mentre que les obres han estat seleccionades del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Pel que respecta a l’exposició sobre Marià Fortuny porta per títol Tiempo de ensoñación: Andalucía en el imaginario de Fortuny. Amb l’objectiu de valorar una de les seves col·leccions més importants, el Museu d’Art de Catalunya coorganitza amb el Patronato de la Alhambra i la Fundació Social ‘la Caixa’, una gran exposició retrospectiva dels anys del pintor reusenc Marià Fortuny (1838-1874) a Granada.

La mostra, que viatjarà a Granada, Saragossa i Sevilla, inclou una nombrosa selecció, entre pintures i dibuixos, de les realitzacions més emblemàtiques que conserva el Museu Nacional d’Art de Catalunya dels dos anys de residència del pintor a la ciutat de Granada.

L’exposició es pot veure a l’Alhambra de Granada (del 26 de novembre d’enguany al 26 de març de 2017), a Saragossa (del 26 d’abril al 27 d’agost de 2017) i a Sevilla (del 19 de setembre de 2017 al 7 de gener de 2018). El comissari de la mostra és Francesc Quílez, coordinador de col·leccions i conservador en cap del Gabinet de Dibuixos i Gravats del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari