Els veïns propers a la Sedera trien sòl residencial i rebutgen l'enderroc

La plataforma 'Salvem la Sedera' vol seguir amb la mateixa línia d'ocupació existent amb habitatges unifamiliars a la zona

19 mayo 2017 19:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’antiga Sedera, ubicada al passeig Misericòrdia de Reus, sembla sumar-se a les restes industrials de la ciutat que comencen a esvair-se. Tal com va avançar Canal Reus, Solvia, l’empresa propietària de l’edifici volia enderrocar-lo després de comprovar que cap empresa volia establir-se ni a curt ni llarg termini. D’aquesta manera, s’estalviava problemes de salubritat i possibles ocupacions incíviques. Sent la propietària, el consistori tampoc podia evitar la situació.

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, en rebre la sol·licitud d’enderrocament farà uns mesos, va voler reunir-se amb diverses associacions veïnals afectades. Un dels conjunts veïnals com l’Associació de Veïns i Amics del Passeig Misericòrdia va confirmar el seu acord amb l’enderrocament de l’edifici.

Sobre tot això va opinar ahir en roda de premsa la plataforma Salvem la Sedera, en la qual es troba un seguit d’agrupacions veïnals: l’Associació de Veïns Monestir, l’Associació de Gent Gran del districte 1 i l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en Defensa del Territori. El col·lectiu va fer manifest el seu desacord amb la situació de l’enderrocament i van fer una valoració negativa sobre la resposta de l’Ajuntament, el qual «farà menys d’una setmana va dir que no hi podia fer res amb aquesta situació, perquè era la decisió de Solvia, que era la propietària».

Les queixes no van acabar aquí. «Nosaltres hem estat els últims a assabentar-nos de la decisió del futur de la Sedera, i sort dels mitjants», va lamentar-se el president de l’Associació de Veïns Monestir, Alfonso Berbel. En aquesta mateixa tònica, es va fer al·lusió a la seva lluita l’any 2008 on van agafar gran quantitat de signatures. «Tot això, perquè després els veïns menys afectats votin a favor de la destrucció de la Sedera», va objectar Berbel.

Pel que fa a les ocupacions que esmentava Solvia, des de l’Associació de Veïns Monestir, es va dir que «és impossible que se succeeixin ocupacions, perquè l’edifici està perfectament tapiat». Van fer referència a la seva baixa perillositat. «L’edifici és totalment estable i té unes parets molt gruixudes». El conjunt veïnal es va plànyer per la desinformació sobre l’anul·lació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del projecte urbanístic de la Sedera farà un any i mig. «A més, ara hi ha molta pressa per enderrocar l’edifici de sòl comercial. Per què aquesta pressa?», va preguntar-se Berbel i va concloure: «Volem iniciar converses amb diferents grups polítics per aconseguir suport».

Comentarios
Multimedia Diari