Els visitants també podran utilitzar els Bons Reus

L’Ajuntament emet 12.000 de nous, que suposen una injecció de 60.000 euros

16 noviembre 2020 16:30 | Actualizado a 16 noviembre 2020 17:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Qualsevol persona de fora de la capital del Baix Camp podrà gaudir de 20 euros de descompte en el marc dels Bons Reus; no caldrà que estigui empadronada a la ciutat. I és que, ahir, des de la regidoria de Promoció de Ciutat –i a través de Reus Promoció–, van anunciar una ampliació dels bons amb 12.000 de nous emesos i adreçats a visitants, la qual cosa suposa 60.000 euros.

«Totes aquelles persones que vinguin sovint a Reus, que hi treballin o que hi visquin, encara que no estiguin empadronades, podran descarregar-se els bons (bons.reus.cat), tot seguint el mateix procediment», va assenyalar la regidora Montserrat Caelles. Ara bé, s’ha de ser major d’edat i tenir en compte que els Bons són «personals i intransferibles», va recordar.

Un ‘producte d’èxit’

Per tant, a l’hora de pagar s’ha de presentar el document d’identitat a l’establiment i el bo (o bons) amb codi QR –tant imprès com visible al telèfon mòbil– per tal de bescanviar-lo. Un cop descarregats del web, els bons tenen una vigència de 15 dies.

El registre també es pot fer de forma presencial, tot anant a l’edifici del Gaudí Centre de la plaça del Mercadal, on hi ha l’oficina de turisme; també es poden resoldre dubtes per correu (infoturisme@reus.cat) o per telèfon 977 010 670. La campanya comercial, inclosa al Pla de Reactivació Econòmica i Social del consistori, ha estat «un producte d’èxit, tant per als consumidors com per als establiments adherits, que arriben als 387. Ha tingut una bona acollida i de moment, veiem resultats positius», va destacar la regidora Caelles, tot agraint la «col·laboració públicoprivada de la Taula de Comerç». En aquesta línia, va xifrar com anaven els números pel que fa a l’oferta de Bons Reus fins al moment actual, perquè «es vegi la seva evolució», va descriure. «Dels 80.000 bons emesos, s’han descarregat 73.542 i fins a aquest dilluns, només en queden 6.458 disponibles. Per tant, suposa un impacte econòmic d’1.258.095 euros en aquests moments», va indicar. Aquesta quantitat multiplica per gairebé cinc la inversió municipal i supera les expectatives inicials de l’Ajuntament, que pensava multiplicar-la per tres. «Ens preparem per engegar una altra campanya de difusió de la tercera fase de Bons Reus, amb la finalitat que encara més gent pugui gaudir dels nostres comerços, alimentació i serveis», va continuar. Val a dir que, a la segona fase s’han tornat a posar en circulació un total de 38.948 bons, quantitat que suposa 194.740 euros; que l’Ajuntament de Reus invertirà en la campanya i als quals caldrà afegir aquests més de 60.000 euros més de la tercera fase.

Des del Tomb de Reus, entitat també assistent a la presentació de l’ampliació de Bons Reus per a visitants, el seu president Jacint Pallejà va traslladar la seva valoració al respecte: «Tot plegat, ha estat un encert. Ja anava sentint que què passava amb aquelles persones que treballaven a Reus, però que no estaven empadronades, per tant ja ho tenim aquí!».

Per la seva banda, el secretari de la Cambra de Comerç de Reus, Josep Baiges, en representació de l’ens cameral, va esmentar que el projecte ha causat una gran sensació. «Ens ha arribat que altres cambres de comerç celebren l’èxit que està tenint la campanya», va manifestar.

Comentarios
Multimedia Diari