En marxa el web Nutrisalt, un projecte d’innovació al territori

L’objectiu és difondre els estudis relacionats amb l’oli verge extra i els productesde proximitat 

17 octubre 2018 06:33 | Actualizado a 17 octubre 2018 06:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El projecte d’investigació PECT Nutrisalt, impulsat per l’Ajuntament de Reus amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori -URV, Fundació URV, Eurecat i Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)-, ha posat en marxa el web Nutrisalt.reus.cat. L’objectiu del web és difondre els resultats dels estudis inclosos al projecte i també informació relacionada amb els àmbits de treball que hi estan vinculats, especialment l’oli d’oliva verge extra i els productes de proximitat.

Així mateix, en el marc del projecte Nutrisalt, avui dimecres, dia 17, tindrà lloc la xerrada ‘Les propietats saludables de l’avellana i els seus subproductes’, a càrrec del doctor Antoni Caimari, d’Eurecat. La xerrada acostarà algunes de les línies d’investigació relacionades amb l’operació 2 del PECT Nutrisalt, que es du a terme des d’Eurecat i té com a objectiu cercar nous ingredients de fonts vegetals de proximitat. La xerrada forma part de la programació del Cicle Temps d’Avellana.

El PECT Nutrisalt és un projecte orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l’economia verda i la internacionalització que s’emmarca en la política d’especialització territorial de la regió definida al llarg de l’última dècada. Compta també amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial des del Clúster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp. Amb un horitzó el 2020, compta amb un pressupost d’1.924.619 euros, cofinançants al 50% amb fons provinents del (PO) FEDER de Catalunya. 

L’objectiu del projecte és fer de Reus, el Camp de Tarragona i la seva zona d’influència un pol d’activitat nutricional i de salut de referència internacional que lideri la innovació i el desenvolupament al sud d’Europa en aquest àmbit. Així mateix, ha de consolidar una xarxa territorial que integri empreses, centres de recerca i desenvolupament, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari